Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 15. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Fejleszthetik az óvodát Visegrádon

Fejleszthetik az óvodát Visegrádon

Óvodafejlesztésre és bölcsődei férőhelybővítésre nyújt be pályázatot Visegrád önkormányzata.

A város képviselő-testülete a napokban döntött arról, hogy a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében kiírt pályázaton indulni kíván.

Félegyházi András polgármester elmondta, az óvodában nem a férőhelyek száma kevés, hanem az intézmény infrastruktúrája elavult, hiányos, ezért van szükség a fejlesztésre. Mivel hamarosan várható, hogy az önkormányzatnak biztosítania kell a bölcsődei szolgáltatást, ezért az óvodafejlesztést a bölcsődei férőhelyek bővítésével együtt szeretné megvalósítani az önkormányzat. A pályázat benyújtásának komoly előzményei vannak, hiszen volt egy óvodatervezési pályázat, amelynek eredményeként eljutottak az engedélyezési tervfázisig, továbbá az óvoda melletti ingatlant megigényelték az államtól, melynek önkormányzati tulajdonba adását az illetékes szervek jóváhagyták. Félegyházi András, Visegrád polgármestere elmondta, a beruházás összköltsége a számítások szerint 429 millió forint, melyből 29 milliót saját zsebből biztosítana az önkormányzat. A pályázatot április 11-től lehet benyújtani, és a támogatási szerződés aláírásától számítva 2 év áll rendelkezésre a megvalósításra. Félegyházi András polgármester elmondta, bíznak abban, hogy bele fog férni Visegrád óvodájának fejlesztése abba a pénzügyi keretbe, amelyre egyébként Pest megye nagyon sok települése pályázni fog.

Fotó: Danubia Televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: