Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. December 13. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Fél tonna élelmiszert futottak össze

Fél tonna élelmiszert futottak össze

Idén is sokan álltak a hagyományos, jótékonysági Mikulásfutás rajtjához Szentendrén a Dunakorzón, december 10-én. Mintegy 500 kg élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak.

A város önkormányzata és a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE szervezésében lezajlott futóverseny nevezési díjaival ebben az évben is a rászoruló szentendrei családokat segítik.

A minden korosztály körében népszerű futóverseny Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Kinizsi Honvéd Egyesület közös szervezésében, Petricskó Zoltán általános alpolgármester védnöksége alatt zajlott. A több száz induló nevezési díjait – azaz a tartós élelmiszer-csomagokat – a Szent Erzsébet Karitászhoz juttatták el. Mintegy 500 kg élelmiszer gyűlt össze a jótékonysági futás révén, s a Karitász önkéntesei osztották szét a rászorulók között. Minden résztvevőnek köszönik a szervezők a segítséget!

A jó hangulatú Mikulásfutáson a Móricz Zsigmond Gimnázium tanulói és a Református Gimnázium tanulói teljesítettek közösségi szolgálatot. Nevéhez híven Verseghi-Nagy Miklós polgármester is a verseny rajtjához állt, s előkelő helyen végzett. A vidám futókat érem, oklevél, elismerő taps várta, no meg forró tea és finom zsíros kenyér.

Köszönet az idei Mikulásfutás támogatóinak: Szentendrei Kinizsi Honvéd Egyesület, SZEKE Klub, Szentendre Városi Sportegyesület, Szilágyi pékség, Mester Péter – püspökmajori zöldséges.

Fotó: Szentendre Önkormányzata

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése