Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Április 16. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Ripost

Felújított HÉV-eket tesztelik

Felújított HÉV-eket tesztelik

Napok óta új­fajta sze­rel­vény járja a szent­end­rei HÉV vo­na­lán a sí­ne­ket. Üre­sen suhan el a meg­ál­lók­ban, az uta­sok pedig ér­tet­len­kedve fi­gye­lik azt.

Nem, nem szellemvonatról van szó! A felújított és modernizált HÉV szerelvény járja a vonalat teszt jelleggel. Eddig csak fényképeken és híradásokban láthattuk, de most élőben is felbukkant.

Már tavaly bemutatták a prototípust, de úgy tűnik most már azt tesztelik, hogyan viselkedik élesben. A felújított szerelvény a BKK által tervezett külső és belső dizájnt kapta. A külső festés is különbözik a már jól megszokottól, és a belső teret is áttervezték.

Azonban a hajtásrendszerhez nem nyúltak, így aligha lesz gyorsabb, mint a régiek. Az utastér azonban teljesen megváltozott. Végre normális kapaszkodókat építettek be, így az ülések közt állva is lehet majd fogódzkodni.

Eltűntek a térelválasztó panelek, amelyekhez olyan kényelmesen lehetett támaszkodni a legnagyobb tömegben is az ajtókban állva. Ami megmaradt, az is üvegből van, ahogyan az ülések feletti rácsos csomagtartókat is ilyenre cserélték. Néhány sor lehajtható ülés kedvez a babakocsisoknak, így legalább ők is kényelmesen elférnek majd.

Lecserélték a régi recsegős hangosítórendszert is, így vége az érces recsegésnek, amiből sokszor semmit sem értettünk. Kocsinként hat kamera figyeli az utasokat, ennek köszönhetően talán eltűnnek a nagydarab, kopasz biztonsági emberek is, akikkel sokszor összefuthattunk, amint az üléseken terpeszkedve éppen testi épségünkre vigyáztak.

A nagyágyú, ami mindenki dédelgetett álma volt, a klíma. Ezt most végre beszerelték. Aki utazott már a nyári 40 fokos melegben a kályha forróságú szerelvényeken, az tudja majd értékelni. Az ingyen WIFI-t, az utastéri mobil és laptoptöltő csatlakozókat, és a kerékpárrögzítő kiegészítőket már szinte félve említjük...

Fotó: ripost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.