Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Július 01. 09:23, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Fertőzés- és belvízveszély, csalók az árvíz után, Pót-eperfesztivál – heti hírek

Fertőzés- és belvízveszély, csalók az árvíz után, Pót-eperfesztivál – heti hírek

A hétvégén rendezi meg Tahitótfalu az idei Eperfesztivált… Ellepett 44 ingatlant a szenny- és a belvíz a Szentendrei-szigeten… Szentendre is küzdhet az Év Szállása címért… Elkezdődött a Szentendrei Teátrum és Nyár...

Pót-eperfesztivál sztárfellépőkkel és vágtával Tahitótfalun
Bepótolhatjuk július 5-7 között az árvíz miatt kényszerűségből elmaradt eperfesztivált Tahitótfalun. A fesztivállal egybekötve ráadásul lezajlik a nemzeti vágta előfutama, a Tahitótfalui Vágta is.

Fertőzés- és belvízveszély a Szentendrei-szigeten – ismét kitelepítések
Ellepett 44 ingatlant a szenny- és a belvíz a Szigetmonostorhoz tartozó Horányban, ezért ki kellett telepíteni az érintetteket múlt héten. A fúrt kutakból származó víz ivása kockázatos, ezért megtiltották.

Leszoktak a HÉV kábeleiről a tolvajok – új védelem a lopások ellen
Jelentősen csökkent a BKV hálózatán a kábellopások száma májusban és júniusban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szentendrei HÉV-nek sem okozott fennakadást ilyenfajta bűncselekmény a közelmúltban.

Szentendrei HÉV

Szentendre is küzdhet az Év Szállása címért
Online verseny indult az Év Szállása, az Év Turisztikai Központja és az Év Feltörekvő Turisztikai Központja címekért Magyarországon. A nyaralási szezon végéig szavazhatunk akár Szentendrére és helyi szálláshelyekre.

Csalók, trükkösök kihasználják az árvizet - Lakossági felhívás
Felhívja a Kormányhivatal mindenki figyelmét, hogy az árvízzel sújtott területek csalók, trükkösök jelenhetnek meg különféle helyreállítási munkálatokra hivatkozva.

Nyitnak a nemzeti dohányboltok
Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílik meg, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.

Nemzeti Dohánybolt

Szentendrei Teátrum és Nyár – PROGRAMOK
Az új Ferenczy Múzeum átadásával kezdődtek el a Szentendrei Teátrum és Nyár két és fél hónapig tartót programjai. Teljes műsorfüzet!

Keressük a nyár legjobb pillanatát! JÁTÉK
Ismét játékra hívjuk a szentendreieket és a környékbelieket! Küldje be a legjobb nyári pillanatáról készült fotóját, a legtöbb szavazatot gyűjtő 20 ezer forintos ajándékutalványt nyer a Z+K Euro Kft. felajánlásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.