Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. Május 09. 10:44, szombat | PR

Festés otthon? Nem rémálom!

Festés otthon? Nem rémálom!

Most, hogy több időt töltünk otthon, sokan vágunk bele különböző csináld magad projektekbe. Mutatunk néhány profi tanácsot, amik betartásával biztosan nem bánjuk meg az ezermesterkedést!

Legyen akár fal- akár autófestés a szóban forgó, minden bizonnyal régóta halogatott terv, néhány apró trükk segítségével úgy érhetünk el szép végeredményt, hogy közben nem válik puskaporossá a hangulat! Elsőre talán túl egyszerűnek tűnhetnek az alább felsoroltak, ám tapasztalatból tudjuk, hogy sokan időt vagy energiát spórolandó bizony nélkülük fognak bele a felújításba, ezzel rengeteg plusz munkát okozva saját maguknak. Nézzük is meg a legjobb festés-előkészületi tippeket!

Maszkoló szalag nélkül soha!

Mindegy, hogy a nappali falát, a nyílászárókat vagy egy bútort szeretnénk új életre kelteni, az elcseppenő festék, a félrefutott ecsetvonás felesleges bosszúságot jelentenek. Mivel nem vagyunk festő-mázoló szakemberek, nem tudunk minden mozdulatunkra odafigyelni, az eszközöket hibátlanul használni, így könnyen kész a baj. Szerencsére ma már elérhető maszkoló szalag otthoni használatra! Létezik beltéri és kültéri változat, de van megoldás szenzitív felületekre, vastagabb vagy keskenyebb helyekre, sőt, kifejezetten ívekhez és szabálytalan formákhoz is, szükség esetén akár hőálló verziót.
A minőségi szalag használata igen egyszerű: a megtisztított felületre, még festés előtt felragasztjuk a levágott csíkokat, így majd az ecsetet vagy a hengert nyugodt szívvel mozgathatjuk a felületen. Tiszta és precíz munkavégzés, megfelelő erősségű ragasztóanyag, biztos megoldás akár sima, akár durvább felületen, sarokban vagy az élek mentén – ezt már szeretjük! Nem számít, ha kifutunk a vonalból, hiszen száradás után csak eltávolítjuk a szalagot, és büszkén mutathatjuk munkánk eredményét a család apraja-nagyjának.

Fóliával a foltok ellen

Hiába csak kisebb területen dolgozunk, a cseppenés, a maszatolás borítékolható! Mindig lesz egy óvatlan mozdulat, egy visszafröccsenő ecset, így nagyon fontos, hogy a festőszalag felhelyezése után a padlót, az üveget, a bútor többi részét gondosan letakarjuk. Választatunk nejlon vagy papír takarófóliát, de a biztonság kedvéért vigyünk haza a feltétlenül szükségesnél eggyel nagyobb méretet.

Élesben is tervezzünk!

Miután a festőszalagot feltettük, megfelelően felhelyeztük a védőfóliát, álljunk meg egy percre, és még mielőtt az eset vagy henger a felülethez ér, fussuk át a tervet. Biztosan van elég hely megvalósítani a projektet? Elegendő a festék? Valóban tetszik a kiválasztott árnyalat? Pontosan értjük a ránk váró feladatot? Ha mindenre határozott „igen” a válasz, vágjunk bele! A végeredmény minket igazol majd!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 09. 07:39, péntek | PR

Ingatlan üzemeltetés, a folyamatos feladat

Az elérhető gazdasági célú ingatlanok – irodaházak, raktárak – kínálata kifejezetten nagy, ám azok bérlése/megvásárlása csak az első lépés.

2020. Október 09. 07:33, péntek | PR

Pihenés az őszi szünetben – hová érdemes menni?

Közeleg az őszi szünet ideje, amely sokaknak egyet jelent egy hosszabb vagy rövidebb pihenéssel. Ha még maradt annyi szabadnap, akkor érdemes legalább egy hosszú hétvégét betervezni.

2020. Október 09. 07:26, péntek | PR

Állványok minden szinten

Bizonyos munkákhoz kénytelenek vagyunk a magasba mászni és onnan elvégezni a feladatot. Ezt a legbiztonságosabban egy állványon tehetjük meg.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.