Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Március 27. 07:14, péntek | Helyi
Forrás: lvp/szentendrei rendőrség

Festmények buktatták le az orgazdát és a betörőt

Festmények buktatták le az orgazdát és a betörőt

Egy szentendrei betörő és egy budapesti orgazda ellen javasol vádemelést a rendőrség. A két férfi előzetes letartóztatásban várja ügyük folytatását.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott K. Ferenc 42 éves budapesti lakos ellen orgazdaság bűntett és orgazdaság vétség, míg M. Árpád 30 éves szentendrei lakos ellen lopás bűntett és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szentendrei járőrök 2014. június 1-jén 3 óra körüli időben Leányfalun intézkedés alá vonták a személygépkocsival közlekedő 42 éves férfit. A rendőrök a jármű átvizsgálása során több festményt, illetve festménykeretet találtak az autóban, melyek eredetével kapcsolatban a gyanúsított nem tudott elszámolni.

A járőrök K. Ferencet elfogták és a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a fővárosi férfit - a bűncselekménnyel összefüggésben - először tanúként, majd gyanúsítottként hallgatták ki, mivel a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014 tavaszán több olyan festményt, illetve tárgyat vásárolt meg M. Árpádtól, melyekről tudta, hogy betörésből származnak. A 42 éves gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését.

K. Ferencet a nyomozóhatóság őrizetbe vette, az illetékes bíróság 2014. június 3-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

A nyomozás során a szentendrei rendőrök azonosították a betörések elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 éves férfit, akit 2014. június 5-én a reggeli órákban szentendrei tartózkodási helyén elfogtak és előállítottak. M. Árpádot a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március és május közötti időszakban 6 ingatlanba betört Leányfalu területén és onnan festményeket, szobrokat és egyéb tárgyakat tulajdonított el. A férfi egy esetben a kertben talált feszítővassal a ház több nyílászáróját is felfeszítette, mire be tudott jutni a lakásba. A megrongált nyílászárók egyedi készítésűek voltak, melyek javítására nem, csak cseréjükre volt lehetőség. A rongálással okozott kár meghaladja a 600 ezer forintot, így a szentendrei férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

M. Árpádot a nyomozóhatóság őrizetbe vette, az illetékes bíróság 2014. június 6-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

A nyomozás során megtartott házkutatásokon talált és lefoglalt tárgyak nagy részét a beazonosított tulajdonosok visszakapták. A gyanúsítottak ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe