Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Április 03. 07:53, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Fidesz: érdemes újra felfedezni Magyarországot – a szentendrei Skanzent is

Fidesz: érdemes újra felfedezni Magyarországot – a szentendrei Skanzent is

A Fidesz szerint nemcsak a külföldi látogatóknak, a magyar családoknak is érdemes újra felfedezni Budapestet és a vidéki látnivalókat, így például Szentendrén a Skanzent is.

A kormánypárt szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy Magyarország a turizmusfejlesztésben is jobban teljesít, tavaly rekordévet zárt és már idén is tovább erősödött a turizmus.

Mint írták, sorra születnek újjá Budapest főterei és látnivalói. Eredeti szépségében látogatható a Mátyás-templom, a Parlament, a Vígadó, a Zeneakadémia - sorolta a Fidesz, hozzátéve: meg újult az Erzsébet tér, a Kossuth tér, a Ferenciek tere, az egykori Ludovika Akadémia, az Erkel Színház és az Olimpia park is. Kiemelték: hamarosan egész Budapest látképét megváltoztatja a felújított és évtizedeken át pusztulni hagyott Várkert Bazár.

A közlemény kitért arra is, hogy országszerte történelmi várak és kastélyok épülnek újjá. Példaként említették az edelényi, a hatvani, a fertődi, a gödöllői és a gyulai kastélyt, a zempléni Füzér várat. Hozzátették: megszépült a pannonhalmi apátság és megújul a somogyvári bencés apátság is.

A Fidesz jelezte: fejlesztik a hollókői és szentendrei skanzenfalvakat is, emellett az elmúlt 100 év legnagyobb kulturális fejlesztéseként a Városliget "Európa legizgalmasabb kulturális zöldparkjaként és múzeum-negyedként születhet újjá". Lehetővé vált a Margitsziget átfogó fejlesztése és megépülhet az 1100 év magyar szellemi teljesítményét bemutató, Rubik-kockát formázó múzeum - rögzítette a kormánypárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: