Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Január 09. 07:38, péntek | Helyi
Forrás: Közlemény

Figyeljünk egymásra a hidegben Szentendrén is

Figyeljünk egymásra a hidegben Szentendrén is

Jövő héten leszünk túl a tél felén, ám az igazán hideg idő csupán az ünnepek táján érkezett meg. Hétvégén enyhülés lesz, ám ezzel együtt figyeljünk oda azokra, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy melegben legyenek.

A hideg időben fokozott veszélynek vannak kitéve azok az embertársaink, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy meleg lakásban, szobában töltsék a leghidegebb napokat. Az utcán élő hajléktalanok általában nem rendelkeznek elegendő meleg ruhával, takarókkal a hideg ellen. De nem csak ők vannak veszélyben ilyenkor, hiszen sokakat veszélyeztet a kihűlés saját otthonukban is. Számos idős- és rossz anyagi körülmények között élő ember nem tudja biztosítani önmaga számára a meleget a lakásában.

Az Önkormányzat és a Szentendrei Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben a hidegben, a szabadban földön, köztéri padon fekvő személyt látnak, vagy tudomásuk van olyan személyről, aki korára, betegségére, vagyoni helyzetére tekintettel, vagy más körülmények miatt nem tudja lakása fűtését megoldani, hívja a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, vagy hivatali időben a városi ügyfélszolgálatot a 26/300-407 számon, vagy értesítse a mentőszolgálatot a 104-es telefonszámon.

Tegyünk együtt azért, hogy senki se essen a hideg idő áldozatául!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.