Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. November 08. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: fotó: illusztráció

Figyeljünk egymásra télen - felhívás

Figyeljünk egymásra télen - felhívás

November közepe felé közeledve egyre hidegebbre fordul az időjárás. Helyenként megjelentek a hajnali fagyok, az éjszakák napról napra hidegebbek lesznek, nemsokára beköszönt a tél.

A hideg időben fokozott veszélynek vannak kitéve azok az embertársaink, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy meleg lakásban, szobában töltsék a leghidegebb napokat. Az utcán élő hajléktalanok általában nem rendelkeznek elegendő meleg ruhával, takarókkal a hideg ellen. De nem csak ők vannak veszélyben ilyenkor, hiszen sokakat veszélyeztet a kihűlés saját otthonukban is. Számos idős- és rossz anyagi körülmények között élő ember nem tudja biztosítani önmaga számára a meleget a lakásában.

A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben a hidegben, a szabadban földön, köztéri padon fekvő személyt látnak, vagy tudomásuk van olyan személyről, aki korára, betegségére, vagyoni helyzetére tekintettel, vagy más körülmények miatt nem tudja lakása fűtését megoldani, hívja a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, vagy értesítse a mentőszolgálatot a 104-es telefonszámon.

Tegyünk együtt azért, hogy senki se essen a hideg idő áldozatául!

Szentendrei Rendőrkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe