Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 22. 08:01, vasárnap | PR
Forrás: (x)

Finomságok, egyedi gasztroélmények és főzős gyerektáborok Szentendrén

Finomságok, egyedi gasztroélmények és főzős gyerektáborok Szentendrén

Finomságok, kurzusok, egyedi gasztroélmények és különleges főzős gyerektáborok, mindezeket kínálja júniusban az Ínyencház Főzőiskola Szentendrén. Finom ételek, tanulás, szórakozás, hobbi egyszerre!

Májusban több rendezvényen is jelen volt az Ínyencház Főzőiskola Szentendrén, mely egyebek közt a Kalap, kabát utcazenész tehetségkutató fesztivál támogatója is volt, szolgáltatva a résztvevőknek és a zsűrinek a harapnivalót. Emellett az Ínyencház a szentendrei gyereknapon is kínálta finomságait a Postás strandon, ahol mini főzőkurzuson vehettek részt a gasztronómia iránt érdeklődő gyerekek.

A májusi finomságokat, programokat és kurzusokat követően pedig júniusban is több eseménnyel készül az érdeklődőknek a szentendrei főzőiskola. Június 29-én, vasárnap a Dumsta Forgatagon találkozhatnak a gasztronómia kedvelők az Ínyencház Főzőiskolával. A Mozdulj Korzó! Fókuszban az egészség témakörben az Egészségkonyha kurzusokon készíthető falatokkal ismertetik meg az oda látogató vendégeket az egészséges finomságokat, illetve mini gyerekkurzuson az aprónép is részt vehet.

De emellett az élet nyáron sem áll meg az Ínyencház Főzőiskolában, csak egy kicsit átalakul. Amíg év közben inkább a felnőtteké a terep, a szünidő idején átengedik a konyhát a kiskuktáknak. A gyerekek nyári napközis főzőtáborban színesíthetik főzőtudományukat, vagy leshetik el a konyha trükköket a szentendrei gasztroműhelyben.

Finomságok, egyedi gasztroélmények és főzős gyerektáborok

Egy hetes kurzusokban, többféle tematikával ismerkedhetnek a lurkók. Az első két alkalommal (június 16-tól 20-ig és június 23-tól 27-ig) a Nemzetek konyhájába invitálják a gyerekeket. Megismerkednek az angol, amerikai, olasz, francia, görög konyha étkeivel is, de persze a magyar konyha sem marad ki a sorból. A harmadik héten (július 28-tól augusztus 1-ig) színek szerint főznek, természetesen figyelembe véve a szezon adta lehetőségeket is. A negyedik héten (augusztus 4-től 8-ig) gyermek szakácskönyvekből készítenek finomságokat. Az utolsó héten pedig (augusztus 11-től 15-ig) az ünnepek lesznek porondon. Rendeznek szülinapi bulit, szerveznek pizsama party-t, lesz piknik a kertben és augusztus 20-ra is készülődnek.

A tábor alatt a gyerekek ötször étkeznek, minden fogást ők készítenek el a saját kis kezükkel friss, egészséges alapanyagokból. Szóba kerülnek majd az allergiás és egyéb betegségek, melyek esetében az étkezésre külön oda kell figyelni. Készítenek majd cukor-, liszt- és tejmentes ételeket is.

A főzés mellett persze jut idő a játékra, kreatív foglalkozásokra is, ahonnan sok szép, hasznos dolgokkal térhetnek haza. A turnus végén pedig mindenki egy saját készítésű szakácskönyvvel lesz gazdagabb, benne a táborban elkészített ételek receptjeivel.

Természetesen a felnőtteket sem hagyják ki a jóból. Baráti társaságoknak szívesen szerveznek főzőkurzusokat, akár az általuk kért menüsorral is. Leánybúcsúk, legénybúcsúk, születésnapi bulik helyszíneként is kitűnő lehetőség az Ínyencház Főzőiskola, melyben nemcsak ízletes ételeket főzhetünk és kóstolhatunk meg közösen, hanem még az adott témának megfelelő egyéb meglepetésekkel is készülnek az oktatók. Az Ínyencház igyekszik az egyedi igényeket, kívánságokat is kielégíteni.

Bővebb információ és egyéb részletek: www.inyenchaz.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat