Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Június 04. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Folytatódik a vízitúra-útvonalak fejlesztése

Folytatódik a vízitúra-útvonalak fejlesztése

Pályázatot nyújt be a közép-dunai régió legfőbb vízitúra-útvonalának fejlesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Közép-Duna menti önkormányzatokkal és egyesületekkel együttműködve.

A szövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a sportág stratégiájában meghatározott célok illeszkednek az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére kiírt, európai uniós forrásokat felhasználó pályázatok célkitűzéseihez.

A konzorcium ebben a régióban 16 megállóhely összesen 800 millió forintos fejlesztésére pályázik. A programba Szob, Vác, Göd, Dunakeszi, Dunabogdány, Leányfalu, Szentendre, Budapest-Római part, Budapest-Latorca utca úszóház és megállóhely, Budapest-Pesterzsébet, Budapest-Csepel, Szigetszentmiklós, Szigetcsép, Kiskunlacháza, Ráckeve és Dömsöd kapcsolódott be.

A közlemény idézi Baráth Etelét, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökét, aki közölte: nemcsak infrastrukturális és eszközberuházást szeretnének végrehajtani, hanem komplex szolgáltatásfejlesztésről is szó van.

A vízitúra-útvonalak bemutatására készül egy okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével mindenki a saját igényei szerint tervezheti meg programjait, értesülhet a régió turisztikai attrakcióiról, szállást foglalhat, vendéglátóhelyet választhat, illetve megismerkedhet a vízitúrázás alapjaival.

A megállóhelyeket a szövetség a www.viziturapont.hu oldalon mutatja majd be.

Fotó: mob.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: