Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 22. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

FotóDialógus

FotóDialógus

Fotóművészként is megismerhette a visegrádi közönség a Mátyás Király Múzeum egyik tárgyfotósát.

Kováts István régész nyitotta meg, a „FotóDialógus” című tárlatot. Elmondta: hat éve több közös munka kapcsán szakmai és baráti szálak is fűzik az alkotóhoz. Az elmúlt években Szabó László a Mátyás Király Múzeum több katalógusához és tablójához készített tárgyfotókat. Grafikus és szerkesztői feladatok elvégzésével járul hozzá a múzeumi kiadványok magas színvonalú megjelenéséhez.

Kováts István vázlatosan ismertette a komáromi művész sokoldalú életpályáját: készített képeket színház, művelődési ház, múzeumok, reklámügynökségek és sajtótermékek részére, de dolgozott fényképészeti szakoktatóként is. A komáromi Duna Múzeum hivatásos fotósa, egyben reklámszerkesztő, könyvkiadó,informatikus is; de legfőképpen és elsősorban fotóművész. Szabó László művészi érdeklődésének középpontjában a természet áll. A díjnyertes alkotások közül ebből a témakörből láthatott legtöbbet a visegrádi közönség. A fényképész a természet szépségének megragadása mellett drámai kompozíciókkal és művészi technikákkal is felhívja a figyelmet környezetünk megóvására. A megnyitó hivatalos része után a fotóművész végigvezette az érdeklődőket a kiállításon. A révkomáromi művész másik kedves fotótémája a portré. Leggyakrabban idős emberek életét sűríti egy megragadott pillanatba. Modelljeit nem csak lefényképezi, hanem életüket is megismeri a találkozások alkalmával. Szabó László következő kiállítása november közepétől lesz látható Komáromban, a Duna Menti Múzeumban.

Fotó: Danubia Televízió

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: