Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Június 25. 17:09, kedd | Helyi
Forrás: lvp/MTI/fotók:Bakos Krisztina

FOTÓK: tüntetés a devizahiteles per döntésének elhalasztása miatt

FOTÓK: tüntetés a devizahiteles per döntésének elhalasztása miatt

A devizahitel-károsultak védelmében demonstráltak tüntetők a Kúria épülete előtt ma délután, miközben a legfelsőbb bírói fórum egy devizahiteles ügyét tárgyalta. Végül a Kúria július 4-re halasztotta az ügy döntését.

A Kúria felülvizsgálati eljárásban egy devizahiteles OTP Bank ellen indított perét tárgyalta. A hitelfelvevő a szerződés semmisségének kimondását kéri azért, mert a bank nem tüntette fel tételesen az átváltás, az árfolyamrés költségét a hitelszerződésben. Miután a Kúria július 4-re halasztotta az ügyben a döntést, tüntetők vonultak transzparensekkel a Kúria épületétől a Képviselői Irodaházhoz a Teréz körúton.

A demonstrálók "le a bankokkal", "elég volt", "követeljük a devizahitelek eltörlését" jelszavakat kiáltozva vonulnak. A menet a Kúria Markó utcai épülete elől indult, majd az Oktogonon és a Blaha Lujza téren át az Astoriához ért. Az MTI tudósítójának beszámolója szerint az egy magánszemély szervezésében kezdődött demonstráció erős rendőri biztosítás mellett halad.

A tüntetés útvonalán gyakorlatilag állt az autóforgalom, a menet résztvevői időről időre megállnak az útba eső bankfiókoknál, ahol "gyertek ki" felkiáltásokkal tiltakoznak a devizahitelek ellen. Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a fiókokat is rendőrök védték.

A menetet felvezető gépkocsiból folyamatosan csatlakozásra szólították fel a járókelőket. Délelőtt a Kúria Markó utcai épülete előtt - ahol egy devizahiteles ügyét tárgyalták - több százan demonstráltak.

A tüntetők közül azonban kivált egy nagyobb csoport, amely más irányba indult el, mint ami a bejelentésben szerepelt. Ennek a csoportnak a szervezőjét azonosították, és ellene szabálysértési feljelentést tesz a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban