Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Március 06. 10:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Ínyencház - fotók: illusztráció

Főzőiskola indul Szentendrén

Főzőiskola indul Szentendrén

Több mint főzőiskola, egy gasztroműhely és alkotóklub is egyben, ráadásul mindez keddtől Szentendrén is. Jövő héten nyit az Ínyencház Főzőiskola a városban.

Kedden 18 órától nyitja meg kapuit Szentendrén az Ínyencház Főzőiskola. A fővárosiak már rengeteg, különböző színvonalú és tematikájú főzőiskolával rendelkeznek, ám Budapesten kívül már nehezebben találunk ehhez hasonló gasztronómiai élményeket nyújtó lehetőséget.

Az Ínyencház erre a problémára nyújt megoldást. Mindazoknak szól ez az főzőiskola:
- akik tudnak főzni és szeretnek új ízeket kipróbálni,
- akik nem tudnak főzni és szeretnének megtanulni,
- akiket érdekelnek a gasztronómiai élmények,
- akik szeretnének egy élvezetes, egész estés kikapcsolódást egyedül vagy párosan,
- akik szeretnének változatosabban, egészségesebben enni, főzni, de nincs ötletük, hogyan tegyék,
- akik szeretnek tevékenykedni a konyhában, de nem szeretnek takarítani, mosogatni…

Az Ínyencház Főzőiskola olyan konyhai eszközökkel és gépekkel van felszerelve, amely az átlag magyar háztartásban többnyire fellelhető, ezáltal az itt tanult receptek otthoni körülmények között is reprodukálhatók. Segítséget, útmutatást kíván adni abban, hogy az ételeket kis változtatással még hogyan, hányféleképpen lehet elkészíteni, a különleges alapanyagokat hol lehet beszerezni, a későbbiekben még arra is lehetőség lesz, hogy egyes hozzávalókat helyben is megvásároljanak a résztvevők.

Főzőiskola Szentendrén

Az Ínyencház kurzusaiban megtalálhatók lesznek alap főzőtanfolyamok, tematikus estek, egészséges étkezésre épülő kurzusok, baba-mama főzés, desszertkészítő kurzusok és gyerekkurzusok is. Emellett helyet biztosít különböző zártkörű rendezvényeknek, mint születésnapi party, csapatépítés, vacsoracsata barátokkal, szingli party, leány- és legénybúcsú. Illetve a főzőiskolában egyéb olyan program is megrendezésre kerül, ami nem főzés, de a gasztronómiához szervesen kapcsolódik, mint például ételfotó tanfolyam vagy szakácskönyv bemutató.

Az Ínyencház több, mint egy főzőiskola, egy gasztroműhely, alkotóklub is egyben. Nemcsak a főzés rejtelmeibe ad betekintést, hanem egyéb, gasztronómiával kapcsolatos programok is megtalálhatóak lesznek.

Célja, hogy Szentendrének egy izgalmas színfoltja legyen a város gasztronómiai hagyományainak, népszokásainak felelevenítése, őrzése révén.

Főzni kreatív élvezet, enni izgalmas élmény. E kettő keverékét képviseli az Ínyencház, és remélhetőleg ezt az elvet osztja minden kedves ide látogató is.

Cím: 2000 Szentendre, Mathiász utca 31.

Weboldal: www.inyenchaz.hu

Facebook oldal: www.facebook.com/inyenchaz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.