Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Június 23. 13:44, csütörtök | Belföld
Forrás: ITE

Fürdőszoba felújítás? Ezekre feltétlenül figyeljen!

Fürdőszoba felújítás? Ezekre feltétlenül figyeljen!

Egy újonnan vásárolt használt lakásban gyakran szembesülünk a ténnyel: a fürdőszoba még az 1960-as, 70-es évek hangulatát idézi, így mielőtt beköltöznénk a lakásba még a fürdőszobát is fel kell újítanunk.

Egy nagyobb felújítás alkalmával érdemes a fürdőszoba elrendezését is áttekintenünk, néhány apró változtatással sokkal praktikusabb lehet.

Modern átalakítás
A fürdőszoba az a hely, ahol talán a legkönnyebb modern és egyben praktikus felújítást végezni, ehhez azonban néhány szempontot figyelembe kell vennünk. A régebben épült lakások és családi házak esetében gyakori jelenség, hogy a fürdőszoba megbontásakor vagy csak egy bontással is járó duguláselhárításkor azzal szembesülünk, hogy a vízvezetékek és a szennyvízcsövek elavultak, ezért azok cseréje is esedékes. A fürdőszoba felújításának anyagi tervezésekor ezzel sokan nem számolnak, így akkor éri őket meglepetés, amikor a felújítást végző szakemberek jelzik a problémát. A csövek cseréjét nem érdemes megspórolni, hiszen így egyrészt hosszú évekre megoldjuk ezt a feladatot, másrészt egy később bekövetkező csőtörés miatt nem kell majd a szép új fürdőszobánkat szétverni.

A fürdőszoba elrendezésének megváltoztatásához meg kell vizsgálnunk előzetesen, hogy a csövek elrendezése lehetővé teszi-e például a fürdőkád vagy a WC áthelyezését. Sokszor néhány apróbb változtatás is segít, hogy kényelmesebb elrendezésű fürdőszobát kapjunk, de ha lehetőségünk van rá, ne féljünk a nagyobb változtatásoktól sem, megéri! Érdemes megfontolni, főleg kis alapterületű fürdőszobák esetében, hogy a fürdőkád helyett zuhanyzót építsünk be, hiszen az sokkal kevesebb helyet foglal el a fürdőszoba alapterületéből, nem mellesleg a zuhanyzás sokkal kevesebb vizet fogyaszt, mint a fürdés. Ezzel jelentős területet szabadíthatunk fel, így marad hely más fürdőszobai berendezési tárgyaknak.

Ma gyakori, szintén a fürdőszoba terének megnagyobbítása miatt, hogy a mosógépet a konyhában, a konyhabútorba építve helyezik el. Ha mi is így döntünk, akkor a konyhát is át kell némiképp alakítanunk, hiszen a mosógépnek szennyvízelvezetésre és vízforrásra is szüksége lesz.

Bútorok és rend
Ha a lakberendező magazinokban található fürdőszobák képeit segítségül hívjuk, akkor láthatjuk, hogy az azokon szereplő fürdőszobák mindegyike kellemes és hívogató. Ennek egyik oka, hogy a fürdőszobákban szokásos kellékek, mint a samponos, tusfürdős flakonok, hajszárító, törülközők, fésűk, stb., nincsenek szem előtt, nem látszanak. Ennek érdekében célszerű a fürdőszobába is ajtóval rendelkező szekrénykéket vásárolnunk nyitott polcok helyett, hiszen így minden tárgyat eltüntethetünk szem elől, és sokkal rendezettebb összképet kaphatunk. A zárható szekrények amiatt is praktikusabbak, hogy a benne lévő tárgyaink nem porosodnak. Ha a sok zárt szekrényt szeretnénk megtörni, akkor a törülközőknek választhatunk nyitott polcokat, ahol esztétikusan elrendezhetjük őket néhány kagyló és díszüveg társaságában.

Ha zuhanyzót telepítünk a fürdőszobába, akkor részesítsük előnyben a zuhanykabinokat a zuhanyfüggönnyel szemben, melyek sokkal modernebb külsőt kölcsönöznek a fürdőszobánknak. A tisztálkodó helyiség általában hideg hatást kelt, ezt ellensúlyozhatjuk meleg hatású csempékkel, falburkolókkal, néhány szobanövény elhelyezésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.