Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 09. 14:33, péntek | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Gázszolgáltatási szünet lesz Szentendrén és Leányfalun

Gázszolgáltatási szünet lesz Szentendrén és Leányfalun

Január 13-án 10 és 17 óra között gázszolgáltatási szünet lesz Szentendrén és Leányfalun! A gázszolgáltatási szünet ideje alatt minél nagyobb mértékben korlátozni kell a gázfelhasználást.

A Szentendre és Leányfalu településeket ellátó gázvezetéken az ünnepi időszakban gázszivárgás keletkezett, amelyet a Tigáz-DSO Kft. azonnal lokalizált, a szivárgás helyét védelembe helyezte és azóta is folyamatosan ellenőrzi. A hiba elhárítása csak a gázszolgáltatás korlátozása mellett valósítható meg, ezért az elhárítási munkálatokat nem kezdték meg az ünnepi időszakban, hogy a családi otthon melege az ünnepek alatt biztosított legyen.

Az időjárási előrejelzés alapján 2015. január 13-án enyhébb időjárásra és napsütésre lehet számítani, ezért a hibaelhárítást a Tigáz–DSO Kft. ezen a napon végzi el 10.00-17.00 óra között. Ebben az időszakban a gázszolgáltatás korlátozottan használható. A gázszünettel kapcsolatban további tájékoztatást kapható az éjjel-nappal hívható 06 (80) 300-300-as telefonszámon.

Annak érdekében, hogy a hibaelhárítás időszakában a két településen a gázellátás biztosított legyen a Tigáz-DSO Kft, a két település önkormányzata, a városi szolgáltató társaságok és a tűzoltóság az alábbi intézkedések foganatosításáról döntött 2013. január 6-án:
• A hibaelhárítás időszakában Szentendre, és Leányfalu gázellátása szétválasztásra kerül, Leány-falu Dunabogdány irányából kapja az ellátást.

• Annak érdekében, hogy Leányfalu településen ne jelentkezzen nagyobb mértékű fogyasztói kiesés 2015.01.10-12-i időszakban az önkormányzat szórólapon tájékoztatja a lakosságot a terve-zett hibaelhárításról, és felhívja az érintettek figyelmét a minél kisebb mértékű gázfelhasználásra.

• Szentendrét érintően annak érdekében, hogy a hibaelhárítás során a kiépített ideiglenes ellátást biztosító vezeték kapacitása megfelelő legyen, az önkormányzat korlátozza a Városi Szolgáltató Zrt-hez tartozó felhasználók gázellátását.

• A távfűtéses lakásokat, az érintett iskolákat, intézményeket a hibajavítás előtti időszakban felfűtik, és a hibaelhárítás időszakában a gázfelhasználást szüneteltetik.

• 2015.01.10-12-i időszakban az önkormányzat tájékoztatja a lakosságot a tervezett hibaelhárításról, és felhívja az érintettek figyelmét a minél kisebb mértékű gázfelhasználásra.

• A Katasztrófavédelem intézkedik a társközművek felé, hogy a hibaelhárítás idejében Szent-endrén és Leányfalun ne végezzenek közterületi földmunkát.

• A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. január 10-től a honlapján közzéteszi a tervezett hibaelhárítással kapcsolatos tájékoztatót.

• A Tigáz és a Tigáz-DSO Kft. a részletes információkat tartalmazó közleményt 2015. január 9-től közzé-teszi a www.tigaz.hu oldalon a Hírek között; valamint a www.tigazdso.hu oldalon a Hírek között.

A felfűtött lakások, intézmények a hibaelhárítás ideje alatt, tekintettel a várhatóan enyhe időjárásra is, nem hűlnek ki, ezért fontos, hogy a fogyasztók a hibaelhárítási időszakot meg-előzően felfűtsék otthonaikat. A biztonságos üzemelés érdekében a hibaelhárítás idejére nagyobb mértékben korlátozzák a gázfogyasztást.

Kérjük érintett ügyfeleinket, hogy a fenti közlemény tartalmára hívják fel szomszédaik figyelmét, valamint amennyiben lehetőségük adódik, akkor a Tigáz honlapján lévő tájékoztatást a közösségi médiában juttassák el azon ismerőseikhez, akiket érint a gázszolgáltatási szünet.

A gázszolgáltatás kimaradásáért ügyfeleink szíves megértését kérjük, az üzembe helyezés gyors és szakszerű elvégzéséhez nyújtott segítségüket köszönjük.

Tigáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét