Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 02. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: STOP / The Sun

Gigászi mitikus lény alakja jelent meg az égen ragyogva

Gigászi mitikus lény alakja jelent meg az égen ragyogva

Rendkívüli fotót készített egy norvég fényképész az északi fényről. A lencsevégre kapott aurora borealis úgy fest, mintha egy hatalmas, eget betöltő főnixmadár lebegne a föld felett.

A norvégiai Tromsøben élő Bjorn Jorgensen az elmúlt évtizedben az említett természeti jelenség fotózásának szentelte az életét, csak ezt a képet elnézve kijelenthető, hogy megtérült a befektetett munka. A közelmúltban lencsevégre kapott sarki fény olyan alakú, mintha csak a mitologikus főnix született volna újjá hamvaiból.

"Tudtam, hogy aznap éjjel jó esélyem lesz aurora borealist fotózni, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen erőteljes fénnyel lesz dolgom" - idézte a fotós szavait a The Sun hírportál. Egy átlagos télen Norvégia északi részén mintegy 80 százalék annak az esélye, hogy feltűnik az északi fény, de ahhoz, hogy látni is lehessen, tiszta idő szükséges, melyre sokkalta kevesebb esély van.

The Sun / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről