Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Február 11. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Budakalász Önkormányzata

Gördülékeny ügyintézés Budakalászon

Gördülékeny ügyintézés Budakalászon

Az ügyfélbarát kiszolgálás és a hatékonyabb működés érdekében átalakítások történtek Budakalász Polgármesteri Hivatalában.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a gyors ügyintézés, az ügyfélbarát kiszolgálás és a hatékonyabb működés érdekében szervezeti átalakítások történtek tavaly a Polgármesteri Hivatalban. A köztisztviselők munkájának átszervezését követően múlt év decemberében pedig elkezdődött a Hivatal belső tereinek átalakítása is,
hogy az épület funkcionálisan is megfeleljen meghatározott céloknak.

A belső terek átépítéséről kérdeztük dr. Udvarhelyi István jegyzőt: „A Hivatal épületeiben tavaly december óta zajlanak az átalakítási munkálatok. A fejlesztés elsődleges célja az volt, hogy az alapvetően nem hivatali működésre tervezett épületet alkalmassá tegyük a lakók ügyfélbarát kiszolgálásra. Az első intézkedések között szerepelt az ügyféltér rendezése, hiszen a kommunikációs csatornák itt futnak össze. Nagyon fontos ez a terület mind a külső megjelenés, mind pedig az itt dolgozó kollégák munkáját illetően. Azt szeretnénk, ha a városlakók esztétikus környezetben és gördülékenyen intézhetnék ügyeiket. Az ügyféltér tervezése során gondoltunk a kisgyermekkel várakozókra is egy gyereksarok kialakításával.

A kollégák elhelyezésénél fontos szempont volt, hogy a jelentős ügyfélforgalmat bonyolító munkatársak az első épületben, a földszinten kapjanak helyet, hogy könnyebb legyen a megközelítésük. Ahogy említettem, a Hivatal működésének első lépcsőfoka az ügyfélszolgálat. Az itt dolgozók végzik az ügyfelek irányítását és a hivatalba érkező iratok, beadványok osztályozását. A földszinten található ezen kívül a környezetvédelmi, az adó, a beruházási és az önkormányzati ingatlanokkal is foglalkozó vagyongazdálkodási iroda.

Az átszervezés során az önkormányzati vezetők, a polgármester úr és helyettesei is a főépületbe kerültek. A költözéssel sokkal operatívabbá vált a munka és a városvezetők is szervezettebben, szebb környezetben tudják fogadni az ügyfeleket.

Ki kell emelnem, hogy az átalakítási munkákban helyi vállalkozók vettek részt. Egyedüli kivétel az ügyféltérben található üvegből készült logó és címer kivitelezését végző vállalkozó. A szentendrei cég különleges technikával, egyedi formában jelenítette meg a város két meghatározó szimbólumát.

Az átalakításokkal legfontosabb célunk az, hogy minden ügyfél a lehető legrövidebb várakozással és elégedetten távozhasson ügyei intézését követően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: