Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. November 26. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Balogh Richárd

Gyerekgyőzelmek és eladott junior labdák - kosárlabda

Gyerekgyőzelmek és eladott junior labdák - kosárlabda

Két győzelmet zsebeltek be Szentendre legifjabb kosarasai a múlt hétvégén. Mellettük az idősebbek is pályára léptek, a juniorok azonban egy szoros meccsen sok eladott labda miatt kikaptak.

Két meccset is játszott hétvégén a szentendrei gyerek kosárlabdacsapat, amelyet rengeteg családtag elkísért. Szép Márton edző szerint rendkívül pozitívum, hogy 13 játékos volt a mérkőzéseken illetve, hogy 11 gyereknek voltak ott a hozzátartozói. Mindezen felül pedig külön öröm, hogy mindkét meccset nagyon jó játékkal, megnyerte az együttes.

Az első mérkőzésen Szentendrei KSE - Monori SE 85-25
Első pillanattól kezdve nagyon agresszív védekezéssel (egész pályás letámadás) sok labdát szerezve „lemosta” az ellenfelet a pályáról az ifjú csapat és egy pillanatig sem volt kétséges, hogy ki fog győzni. Mindenki játéklehetőséget kapott a keretben és nagyon fegyelmezett és lelkes játékkal végül nagyarányú győzelmet arattak a játékosok. Az edző szerint külön dicséret a legjobb dobóknak, Dávid Andrásnak (24p), Molnár Gellértnek (19p) és Laki Annának (9p).

A második mérkőzésen a jó játékerőt képviselő Oroszlányi SE-t sikerült megvernie a szentendreieknek 48-37-re.
„A játékosaink már az első negyedben, nagyon harcosan és jól játszva, mondhatnám, hogy extra teljesítményt nyújtva (ezt ritkán mondom, de tényleg nagyon jól játszottak) betartva az utasításokat 19 pontos előnyre tettek szert, majd a továbbiakban ezt az előnyt sikerült végig megtartani. Mindenkit dicséret illet, de a legjobb dobókat azért megemlítem: Dávid András 16p, Molnár Gellért 14p, Láng Róbert 8p, Laki Anna 6p és Sipos Gergő 4p” – fejtette ki Szép Márton.

Csapat (mezszám szerint):
4. - Gosztonyi Zsombor
5. - Szűcs Tamás
6. - Dávid András
7. - Láng Róbert
11. - Forgó Márk
12. - Laki Anna
14. - Földi Csongor
15. - Sipos Gergő
16. - Mikus Ágoston
17. - Sólyom Zsigmond
18. - Molnár Gellért
19. - Böröczky Bulcsú
20. - Szőllősi Bálint

Szentendrei Kosárlabda SE junior csapat

Újpest Megyeri Tigrisek-Szentendrei KSE
Szombat délelőtt a Budapest Bajnokságban induló junior csapat is összemérte tudását ellenfelével, a Megyeri Tigrisekkel. Kevés információ miatt előre nem lehetett tudni a mérkőzés kimenetelét, de a mindösszesen 5 fővel kiálló ellenfél egy kis bizalmat adott a győzelemre. Sajnos hiába. Az első negyed szoros volt, a második negyedben azonban sikerült elszakadni az ellenféltől több mint 10 ponttal, mégis, a félidőre már egál, 39-39 volt az eredmény. A 3. negyed kisebb hibákkal ugyan, de jól kezdődött a szentendrei csapat számára, amely jó ritmusban és a dinamikusan, remek passzokkal és dobásokkal menetelt. Egyetlen kardinális problémát az eladott labdák jelentették, melyből jól látszik, a zóna elleni támadás még mindig nem az igazi. A 3. negyed végére az eredmény a házigazdának kedvezett, bár nem sokkal, 56-53. Így már sejteni lehetett, hogy izgalmas lesz a vége. Az eladott labdák miatt az is lett, 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt az ellenfél vezetett 1 ponttal, amikor technikai faultot kapott a Szentendre jogosan. Így a házigazda bedobott egy kosarat, és oldalról jöttek. A lepattanót a szentendrei fiúké lett, de végül eladták a labdát, így a meccs elúszott.

A szakvezetés szerint summa summarum, a fiúk megmutatták, hogy, lehet bármilyen könnyűnek ígérkező egy mérkőzés, lehet bármilyen jól dobni és védekezni, ha az eladott labda száma fele annyi mint a dobott pont, semmiféleképpen sem lesz a miénk a piros jegyzőkönyv.

A mérkőzés végeredménye: Újpest Megyeri Tigrisek-Szentendrei KSE 72 – 70

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.