Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Július 31. 08:08, péntek | Külföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Halálos bungee jumping: egy brit turista hamarabb ugrott

Halálos bungee jumping: egy brit turista hamarabb ugrott

Félreértette az ugrást előkészítő segítőt az a brit turista, aki múlt héten vesztette életét bungee jumping közben Dél-Spanyolországban - jelentették be a spanyol hatóságok.

A nyomozás eredményét ismertetve csütörtökön közölték, a brit lány anélkül vette magát a mélybe, hogy arra megkapta volna az utasítást, de a tartókötél még nem volt elég feszes, ezért nekicsapódott a völgyhíd egyik kőpillérének, és életét vesztette.

A rendőrségi vizsgálat szerint 14 embert vitt a bungee jumpingot szervező cég aznap a Granada közelében lévő Puente Tablate nevű völgyhídra. A csoporttal egyetlen segítő maradt odafent, akinek az volt a dolga, hogy megfelelően felkészítse az ugrókat, az ugrások előtt ellenőrizze a felszerelést és a biztonságos ugrás feltételeit.

Amikor a fiatal brit nő került sorra, a segítő felrakta rá az ugráshoz szükséges felszerelést, majd elment, hogy megfeszítsen egy tartókötelet. A nő anélkül ugrott a mélybe, hogy megvárta volna, amíg a segítő visszatér és engedélyt ad az ugrásra.

A hatóságok szerint a megfelelő kommunikáció és a megértés hiánya vezetett a tragédiához, amiért a segítőt terheli felelősség. Ugyanakkor a cég vezetői is hibásak, amiért a csoporttal csupán egy segítő maradt a hídon. Továbbá nem bizonyítható, hogy a bungee jumping résztvevői, akár szóban, akár írásban, megkapták-e a szükséges felvilágosítást az ugrást megelőzően azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni és mire kell figyelniük.

A bungee jumpingokat szervező cég tulajdonosát, ügyvezetőjét és a segítőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a hatóságok.

Címkék: baleset, bungee jumping

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése