Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Október 18. 07:05, szombat | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter/szentendrei rendőrség

Hamis csekkel íratták át az autókat – vádemelést javasol a szentendrei rendőrség

Hamis csekkel íratták át az autókat – vádemelést javasol a szentendrei rendőrség

Vádemelést javasol a szentendrei rendőrség annak a három férfinak az ügyében, akik hét kocsi átírásánál hamis csekkel igazolták az illeték befizetését, a tulajdonosoktól kapott pénzt pedig egyszerűen eltették.

Sz. Attila Gábor 50 éves budapesti, J. Tamás 41 éves pilisszentiváni és P. Zoltán 39 éves budapesti lakosok 2011. július 4. és 2012. június 14. közötti időszakban hét gépjármű átíratását intézték. Azonban a gyanúsítottak - a rendelkezésre álló adatok szerint - a tulajdonosoktól átvett vagyonszerzési illetéket nem fizették be, hanem a pénzt eltulajdonították, azzal sajátjukként rendelkeztek és az okmányirodában hamis bizonylattal igazolták az illeték megfizetését. Ezt követően sor került az átírásokra. Később azonban a tulajdonosoknak utólag be kellett fizetni az illetéket, mivel erre a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól felszólítást kaptak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya sikkasztás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, melynek során mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és az illetékes ügyészségen vádemelési javaslattal élt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.