Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Szeptember 30. 08:34, hétfő | Helyi
Forrás: Kép és szöveg: katasztrafavedelem.hu

Harmadik Szentendre a Tűzoltó Erőpróbán

Harmadik Szentendre a Tűzoltó Erőpróbán

Pénteken rendezte meg másodszor a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pest megyei Tűzoltó Erőpróbát, amelynek ezúttal a szentendrei hivatásos tűzoltó-parancsnokság adott otthont. Dobogón zártak a szentendreiek.

A csapatversenyre nyolc tűzoltó-parancsnokság, a harmincöt év alatti kategóriába tizenhárom, a harmincöt év feletti kategóriába nyolc tűzoltó adta le a nevezését. A feladatokat a szervezők úgy állították össze, hogy azok hasonlítsanak a káreseményekhez, amelyekhez napi szinten riasztják kollégáinkat. Így a megoldandó feladatok között szerepelt trafótűz oltása, sugárszerelés, forgalmi akadály megszüntetése, épületbe felhatolás 12 kilogrammos porral oltó készülékkel, önmentés toronyból, sérült személy mentése vízből és végül nyúlgát építés.

Az előző évi versenyen, egyéni versenyszámban nyertes Szalai Zsolt tűzoltó törzsőrmester (Szigetszentmiklós HTP) idén is kiválóan teljesített megvédve tavalyi címét a harmincöt év alatti kategóriában. Mögötte Gönczi Károly tűzoltó őrmester (Szentendre HTP) másodikként, harmadik helyen pedig Palásti Pál tűzoltó őrmester (Ceglédi HTP) végzett.

A tavalyiaktól eltérően idén harmincöt év feletti kategóriában is nevezhettek, így első helyen Lévai Tamás tűzoltó főtörzsőrmester (Ceglédi HTP), második helyen Hajnal Sándor tűzoltó főtörzsőrmester (Nagykáta HTP) végzett, a harmadik Kovács-Birkás Róbert tűzoltó őrmester (Szentendre HTP) lett.

A nevezett csapatok közül az előkelő első helyet a Szigetszentmiklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerezte meg, a második helyen a Ceglédi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság végzett, harmadik a Szentendrei Tűzoltó-parancsnokság lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói