Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Március 10. 07:28, kedd | Helyi
Forrás: lvp/szentendrei rendőrség

Három betörő garázdálkodott a környéken – elkapták őket

Három betörő garázdálkodott a környéken – elkapták őket

Őrizetbe vettek a szentendrei rendőrök három, betöréssel gyanúsított férfit a minap. A banda több bűncselekménnyel is gyanúsítható.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Krisztián 19 éves és U. Zoltán 35 éves érdi, valamint Cs. József 29 éves szentendrei lakosok ellen.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység- irányítási Központjába március 6-án 20 óra 25 perc körüli időben érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy egy szentendrei ingatlanba ismeretlen tettesek betörtek és a sértett két személyt látott elfutni Leányfalu irányába. A Szentendrei Rendőrkapitányság járőrei és a leányfalui körzeti megbízott ezzel egy időben észlelték, hogy egy szentendrei vendéglátóhely előtti parkolóból egy személygépkocsi fordul ki a 11-es számú főútra Szentendre irányába. A járőrök intézkedés alá vonták a járművet, amelyben U. Zoltán és társai utaztak. A rendőrök a gépkocsi átvizsgálása során különféle ékszekereket, sapkákat, kesztyűket, lámpát, csavarhúzót és feszítővasat találtak.

Három betörő garázdálkodott a környéken – elkapták őket

A rendőrök elfogták a három férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy március 6-án 20 óra körüli időben egy szentendrei lakóház teraszajtaját befeszítették és a lakásból készpénzt, ékszereket, valamint egyéb tárgyakat tulajdonítottak el. Az értékeket a járőrök az intézkedés során a gépkocsiban megtalálták és lefoglalták.

A gyanúsítottak továbbá – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint –március 2-án 7 óra és 20 óra közötti időben betörtek egy tahitótfalui családi házba és onnan ékszereket, készpénzt, valamint egyéb tárgyakat tulajdonítottak el.

A három férfit a rendőrök – előállításukat követően – mindkét ügy vonatkozásában gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket, valamint előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásuk indítványozására. A nyomozók vizsgálják, hogy a három férfi további bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható-e.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást – őrizetbe vételük mellett – a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Három betörő garázdálkodott a környéken – elkapták őket

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás