Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Október 09. 14:10, csütörtök | Sport

Három defekt és rengeteg élmény egy nagyszerű versenyen.

Három defekt és rengeteg élmény egy nagyszerű versenyen.

A Maricsek - Kovács kettős a szívébe zárta a hétvégi Croatia Rally-t. Igaz ugyan, hogy az első versenynap harmadik szakaszán egy dupla defekt miatt feladták a horvát bajnokság negyedik futamát, de másnap ismét nekivághattak a versenynek, ahol a rendezők mindent megtettek azért, hogy igazán autóversenyzőnek érezhessék magukat!

Maricsek Miklós:

Olyan pályákkal és olyan rendezéssel találkoztunk, ami egy kicsit visszahozta az életkedvünket. Annak ellenére mondom ezt, hogy nem volt egy túl szerencsés hétvége, de nem sikerülhet minden verseny tökéletesen. Talán Anti szerencsétlenebb volt, mint én, bár lehet, hogy mindketten ugyanolyan mérgesek voltunk, mikor fel kellett adnunk az első napot. Egy felírásból és egy ellenőrzésből kellett menni olyan pályákon, amilyeneken már nagyon régen versenyeztem. Teljesen más jellegűek az ottani pályák, mint a magyarok. Az első szembetűnő dolog az aszfalt minősége. Sokkal csúszósabbak, mint az itthoni pályák. Rengeteg a kanyar, és nagyon dobálósak az ottani szakaszok, tele vannak apró bukkanókkal.

Az első gyorson sajnos lassan kezdtem. A másodikon már belerázódtam és a harmadik szakaszon jól bekezdtem. Sajnos a negyedik kilométer környékén az egyik kanyarban lementem tőre, de akkora kő volt a nyomban, hogy jómagam két defektet kaptam. A kő átütötte a bal első felnit is. Megpróbáltunk lejönni, de közben rájöttem, hogy két defektünk van és egy pótkerekünk. Inkább kiáltunk, mint, hogy valamit még eltörjünk az autón. Nagyon mérges voltam.

A másnapi pályákat kicsit könnyebbnek gondoltuk, mint a péntekieket. Tévedtünk, ugyan olyan nehezek voltak, sőt még gyorsabbak is, mint az első napiak. A szombati nap nagyon tetszet. Volt egy körgyors, ott egy aknafedélen összeszedtem egy defektet. Ezen kívül minden rendben ment. Jó, hogy elmentünk és megint csak sokat tanultunk.

Kovács Szabolcs:

Az egész verseny, a pályafelírás, a helyszín, a rendezés szuper volt! A vendégszeretet jut elsőként eszembe, ha a Croatia Rally-ra gondolok. A rendezők egy gyönyörű helyen megtartott rajtceremóniával tovább fűszerezték az amúgy is kiváló versenyt! Kettőt lehetett menni a pályákon, ami megnehezítette a dolgunkat. Sok olyan kanyar volt, ami utcai tempónál nem tűnt alattomosnak, de amikor a versenyen nagy sebességgel oda értünk, akkor bizony át kellett gondolnunk az itinerünket. Ráadásul a fehér aszfalt nagyon csúszik, rettenetesen alattomos.

Az első napon sajnos csak a harmadik gyorsasági szakasz feléig jutottunk. Az első körben még nem volt ott az a bizonyos kő. A második körben egy ártalmatlannak tűnő balos kanyarban eltaláltuk egy sziklát és azonnal kaptunk egy első defektet. A kő átütötte a felnit is és begyűjtöttünk egy lassú hátsó defektet is. Jó darabig nem éreztük, hogy hátul is leengedett a kerék, ezért úgy döntöttünk, hogy tovább megyünk és nem bent a szakaszon cserélünk abroncsot, mert láttuk, hogy az ellenfeleink is hasonló gondokkal küzdenek. Úgy voltunk vele, hogy inkább lecsorgunk és nyugodt körülmények között orvosoljuk a problémát. Erre sajnos nem került sor, mert közben leeresztett a hátsó abroncs is és csak egy pótkerékkel mentünk ki, így feladni kényszerültünk az aznapi versenyt.

A második napon, amit én könnyebbnek ítéltem meg a pályafelíráskor, rá kellett döbbenjek, hogy tévedtem. Igen nehéz pályák voltak a szombatiak is. A második nap szerintem jót autóztunk, ha lehetett volna, a pályafelíráskor még kétszer átgurultam volna a szakaszokon, de ez is egy kihívás, ez volt a feladat.

Élvezetes, de fárasztó verseny volt a Croatia Rally. Örülnék neki, ha ez a futam jövőre bekerülne az ORB naptárba, mert ezek a pályák új kihívást jelentenének mindenkinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.