Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Június 12. 08:36, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Hatvankilencen visszaköltözhettek Horányba

Hatvankilencen visszaköltözhettek Horányba

Visszaköltözhetett 69 ideiglenesen kitelepített lakó Szigetmonostor horányi részébe kedd délután - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Spitz Alexandrának, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint az érintett száz ház közül a védvonalaktól legtávolabb eső negyvenbe térhettek vissza az emberek.

A Szentendrei Rendőrkapitányság a településen húsz rendőrrel továbbra is fenntartja a folyamatos szolgálatot - írták a rendőrség honlapján.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő emlékeztetett, hogy vasárnap délután azért kellett sokaknak elhagyniuk Horányt, mert a Szentendre felé eső oldalról egy magaslaton átbukott a Duna, és a víz utat tört a lakott terület felé.

Az árvízveszély miatt kiköltöztetett 162 lakó közül a legtöbben rokonokhoz, ismerősökhöz, míg 35-en a szigetmonostori Zöld Sziget általános iskolában létesített befogadó helyre költöztek, három idős embert pedig a leányfalui szociális otthonban helyeztek el.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a védelmi bizottság döntése alapján foglalhatták el ismét otthonaikat a Horánygyöngye, a Vadvirág, a Nagyduna sor és a Nefelejcs utca által határolt területen élők.

A Duna jelentős apadása ellenére a szivattyúzást folytatják a környéken. A védvonalakhoz közeli házakba való visszatérésről később döntenek – tette hozzá a szóvivő.

A Szentendrei Rendőrkapitányság húsz rendőrrel továbbra is fenntartja a folyamatos szolgálatot Szigetmonostoron, a rendőrök három helyen működtetnek ellenőrző pontot. A területen az eddigi információk szerint bűncselekmény nem történt – olvasható a police.hu oldalon.

Pest megyében jelenleg 559 rendőr lát el árvízvédelemmel kapcsolatos feladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.