Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 06. 11:09, szerda | Helyi
Forrás: Dunakeszi Önkormányzata

Házasság hete Dunakeszin

Házasság hete Dunakeszin

Előadások, filmvetítés, fotópályázat és beszélgetések sorozata Dunakeszin, a házasság jegyében.

Közel két évtizede Angliából indult el a Házasság hete-kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

„A házasság hete olyan széleskörű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.” – olvasható a szervezők hitvallásában.

2016-ban a rendezvény témája a „Szeretet: szenvedély és döntés” gondolata, mely köré Dunakeszin nem csupán előadások sorozata, hanem filmvetítés és pódiumbeszélgetés is épül 2016. február 7. és 15. között.

A rendezvény alkalmából Dunakeszi Város Önkormányzata fotópályázatot is hirdet „Tudsz jobbat? Család.” téma feldolgozására A/4-es vagy A/3-as méretben. A pályázatban bármely korosztály részt vehet, de pályázónként csak egy pályamunka nyújtható be.

A pályamunkákat 2016. január 31-ig a József Attila Művelődési Központban kell leadni, zárt borítékban, a fotó hátoldalán feltüntetett adatokkal: név, életkor.

Az értékelés és díjazás korosztályonként történik. A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek.

A beküldött pályamunkákból készült kiállítás megnyitása és a díjátadás 2016. február 7-én, vasárnap lesz.

A Házasság hetének 2016-os, részletes programjával hamarosan jelentkezünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.