Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Május 20. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Heted7 nyári gyermektáborok

Heted7 nyári gyermektáborok

Idén is négy héten keresztül várják a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborokba. Az öt napos turnusok a Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálnak.

A gyerekek nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és polgári társadalom múltjával.

A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak. A Múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

A bűvös Heted7 táborban idén napról-napra a népmesékből ismert fordulatokban bővelkedünk, érdekes, játékos, izgalmas programokkal, természetes praktikákkal várják a 6-12 év közötti „rózsátnevető királykisasszonyokat” és a „hétpróbás betyárokat”.

A régi-új Skanzenvasúton „visszavonatozunk” dédanyáik korába, pitymallatkor bevetjük az ágyat, fellocsoljuk a padlót, megetetjük az állatokat, cipót sütünk, vajat köpülünk, egy szóval ÉLÜNK. Olykor segítségül hívjuk a népmesékből jól ismert varázsszavakat is, hogy minden nap kerüljön valami a „terülj, terülj asztalkámra”.

A gyerekek természetes, családias környezetben, hagyományos eszközök társaságában otthonosan mozognak. Sok-sok mese és játék közepette megélik a falusi közösségek ünnepeit és hétköznapjait. Ugyanakkor minden hétre tartogatnak valami újdonságot azoknak is, akik évről-évre visszatérő vendégek és a házakat, a tanyán élő állatokat már ismerősként üdvözlik.

2016-ban az alábbi időpontokban várják a gyerekeket:

1. hét június 27 – július 1. Mese-játék (táborvezető: Molnár József és B. Kramlik Márta)
2. hét július 4 – 8. Mese-fonal (táborvezető: Csiki Lóránt és Csiki Virág)
3. hét július 11 – 15. Mese-kincs (táborvezető: Papp Tibor és Németh Katalin)
4. hét július 18 – 22. Mese-bolt (táborvezető: Szigethy Zsófia és Kustánné HF Ilona)

Bővebb információ és jelentkezés:
Pintérné Herczeg AndreaTel.: 26/502-599
Mobil: 30/870-6934
E-mail: tabor@sznm.hu

Fotó: skanzen.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.