Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 30. 18:05, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Hétszáz jogsértés a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzésének mérlege

Hétszáz jogsértés a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzésének mérlege

Több mint hatszáznyolcvan jogsértést állapítottak meg a rendőrök a buszok és teherautók egy héten át tartó ellenőrzésén – írta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a honlapján.

A közleményben azt írták, hogy a „Tispol Truck & Bus” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és a pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták. Július 22. és 28. között 2916 nehéz tehergépkocsit és 584 autóbuszt ellenőriztek, és 686 jogsértést állapítottak meg - közölték.

Azonnali közlekedési korlátozást két nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 90, a jármű-, illetve a rakománybiztonsággal kapcsolatban 96, okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt pedig 65 alkalommal kellett intézkedni. Hét tehergépkocsi-vezetőnél merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 61 esetben a sofőr vagy utasa nem használta a biztonsági övet. A megengedett legnagyobb sebességet 127 járművezető lépte túl.

Az autóbusz-vezetők közül 24 nem tartotta be a sebességhatárt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt tízszer, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban kétszer, okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt háromszor kellett intézkedniük a rendőröknek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.