Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. December 05. 09:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Hitelek nélkül folytatódó fejlesztések Szentendrén – megkönnyített adósságátvállalás

Hitelek nélkül folytatódó fejlesztések Szentendrén – megkönnyített adósságátvállalás

Szentendre egyértelműen példa a sikeres városvezetésre, mindezt a miniszterelnök-helyettes fejtette ki szerdán szentendrei sajtótájékoztatóján. Semjén Zsolt kitért a város fennmaradó adósságának átvállalására.

Sajtótájékoztatót tartott szerdán Szentendrén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Hadházy Sándor, Szentendre országgyűlési képviselője és Dietz Ferenc polgármester. A politikusok egyaránt a város gazdasági helyzetéről illetve a fennmaradó szentendrei adósság átvállalásáról beszéltek.

Semjén Zsolt kifejtette, hogy Szentendrével az elsők közt tudott megállapodni az állam az adósság átvételéről, ami köszönhető annak, hogy Szentendre teljesítette a gazdaságélénkítéssel kapcsolatos elképzeléseit, melyek elsősorban a vállalkozások helyzetbe hozását és új munkahelyek megteremtését célozta meg. A miniszterelnök-helyettes hozzátette, Szentendre egyértelműen példa a sikeres városvezetésre, rengeteget tett, egyebek közt a reorganizációval azért, hogy a város fejlődhessen.

Hadházy Sándor, Szentendre országgyűlési képviselője ezután kitért arra, hogy a fennmaradó adósság átvállalását követően Szentendre élni tud majd lehetőségeivel, és így biztató jövő előtt áll.

Végül Dietz Ferenc polgármestere szólalt fel, aki előbb köszönetet mondott az adósság átvállalásáért, majd hozzáfűzte, Szentendre rászolgált erre a bizalomra, amit jól bizonyít, hogy az elmúlt hat évben mintegy 8 milliárd forintnyi fejlesztés zajlott Szentendrén. A polgármester hangsúlyozta, a teljes adósság átvétele és a reorganizáció pedig olyan helyzetbe hozza a várost, ami garantálja fejlesztések folytatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni