Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 02. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Hófúvások után ár- és belvízveszély - FOTÓK

Hófúvások után ár- és belvízveszély - FOTÓK

Készültségek az árvíz és a belvíz miatt az országban, több helyen ugyanis jelentősen megemelkedtek a folyók, patakok szintjei, helyenként kiléptek medrükből, valamint több mint 145 ezer hektáron okoz gondot a belvíz.

Az árvizek elsősorban Zala és Vas megyében okoznak jelentős gondot, de az ország más pontjain, így Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében is, valamint a Hortobágyon a Berettyó térségében illetve Nógrád megyében az Ipoly mentén is problémát jelent az áradás.

Sok helyütt pedig a belvíz jelent veszélyt, országosan már több mint 145 ezer hektár a belvízzel elöntött terület, ebből 63 ezer hektár vetés-szántó. Legnagyobb, 20 ezer hektár fölötti elöntések Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében vannak, de Békésben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is 10 ezer fölötti területeket jelentettek.

Az áradás Szentendrén a Bükkös-patak mentén okoz problémát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: