Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Július 26. 08:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan függ össze az anyatej és az ételallergia?

Hogyan függ össze az anyatej és az ételallergia?

Sokan vitatkoznak azzal az állítással, hogy az anyatej a legjobb a csecsemők számára.

Ugyanakkor az Egészségügyi Világszervezet is azt ajánlja, hogy a baba hat hónapos koráig szoptassák a csecsemőt, miközben mások szerint ez ételallergiát okozhat - írja az ABC.

A szoptatott csecsemők ugyanis kevésbé hajlamosak a fertőzésekre, s esetükben alacsonyabb a kockázat az elhízásra, valamint a cukorbetegség kialakulására is, életük további szakaszaiban. Ugyanakkor az ételallergia kérdéskörében kevésbé tisztázottak az anyatej jótékony hatásai. Egy időben a szakértők azt javasolták, hogy kizárólag anyatejjel etessék a babákat hat hónapos korukig, ezzel is csökkentve az allergia kialakulásának kockázatát. Azóta azonban ez az ajánlás megváltozott.

Allergia-szakértők most úgy vélik, hogy a szoptatás nem okozza, de nem is akadályozza meg az ételallergia kialakulását. Egy friss tanulmány azonban kimutatta, hogy azok a gyermekek, akiket hat hónapos korukig kizárólag szoptattak, nagyobb veszélynek voltak kitéve a mogyoróallergia kialakulásának.

Nemrégiben azt is kimutatták, hogy azoknál a csecsemőknél, akik az anyatej mellett más táplálékot is kaptak az első hat hónapban, kevésbé alakult ki mogyoróallergia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.