Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 02. 07:40, kedd | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Cseke Csilla

Homokzsákokkal kell védekezni a megáradt Bükkös-pataknál

Homokzsákokkal kell védekezni a megáradt Bükkös-pataknál

Homokzsákokkal védték meg néhány szentendrei ház garázsát, illetve pincéjét, miután a Bükkös-patak kilépett a medréből - közölte a katasztrófavédelem és a város kommunikációs referense vasárnap délután az MTI-vel.

Spitz Alexandra megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a szentendrei tűzoltók homokzsákokat pakoltak a víz miatt veszélyeztetett négy-öt ház garázs- és pincebejárata elé.

Kádár Kristóf, a helyi önkormányzat kommunikációs referense az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a településen átfolyó négy patak közül a Bükkös-patak valóban gondot okozott, mivel vízszintje körülbelül egy méterrel magasabb a megszokottnál. A mélyebben fekvő Szegedi utcai szakaszról bejelentés is érkezett, miután félő volt, hogy a patak garázsokat, pincéket önthet el, de a homokzsákos megerősítést mindenütt időben elvégezték.

Az eső nemrégiben elállt, valószínűleg a patak is apadásnak indul, s nem lesz szükség további beavatkozásra - tette hozzá a referens.

Megáradta Bükkös-patak, homokzsákokkal kell védekezni,

Dietz Ferenc (Fidesz), Szentendre polgármestere pénteken a város honlapján felhívásban figyelmeztette az ingatlantulajdonosokat a várható áradással együtt járó veszélyekre. Egyebek mellett azt írta, hogy az elmúlt napokban a Pilis térségében lehullott nagy mennyiségű csapadék, illetve az olvadás miatt a Sztelin-, a Sztaravoda-, a Bükkös- és a Dera-patak, valamint a Nádastói-csatorna vízhozama húsvétkor ugrásszerűen megnőhet, intenzív áradás indulhat el ezeken a vízfolyásokon.

Az árvizek lehetőségére mi is felhívtuk a figyelmet, így a Bükkös-patak veszélyeire is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: