Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Június 19. 11:53, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - Több helyen is megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord

Hőség - Több helyen is megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord

Szerdára virradóra több helyen is megdőlt az eddigi legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekord. A legmagasabb értéket hajnalban a Kab-hegyen mérték, ahol csak 24,2 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Azt írták, nemcsak napközben, hanem éjszaka is egyre melegebb a levegő. Mérőállomásaikon 1901 óta nem regisztrálták ilyen magas hőmérsékleti minimumot június 19-én. A tavalyi év hasonló időszaka is igen meleg volt, ekkor a hajnali órákra Szeged belvárosában 22,2 fokig csökkent a hőmérséklet - tették hozzá.
Most viszont több helyen is melegebb volt ennél: Sátoraljaújhelyen 22,6, Pécs-Árpádtetőn 22,9, Szeged belterületén 23,3 fokot mértek, de a legmagasabb értéket a Kab-hegyen regisztrálták, ott 24,2 fok volt a hőmérsékleti minimum, így mostantól ezen a napon ez tekinthető az új országos rekordnak - írta a meteorológiai szolgálat.
Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, késő este 23-30 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.