Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 23. 07:36, szerda | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Húsvét: 556 ittas sofőr, egy halálos baleset

Húsvét: 556 ittas sofőr, egy halálos baleset

Több mint 26 ezer közlekedőt ellenőriztek a rendőrök húsvétkor, akik közül idén 556 ittas vezetőt szűrtek ki. Idén egy halálos baleset történt szemben a tavalyi nyolccal. A hatóság szerint eredményes volt az akció.

A rendőrség szerint sikeres volt az "Józan Húsvét" címmel meghirdetett országos ellenőrzés. Míg tavaly a húsvéti hosszú hétvége nyolc, idén csak egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-vel.

Április 17 és 21 között „Józan Húsvét” címmel országos kampányt hirdetettek, mely során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedő, "agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére és ezzel a balesetek megelőzésére".

A rendőrök az intézkedések során több mint 26 ezer közlekedő ittasságát ellenőrizték, akik közül 556 ember szervezetében mutattak ki alkoholt. Az ittas vezetéssel összefüggésben 96 embernek a helyszínen elvették vezetői engedélyét.

A rendőrség közleménye szerint 2013 hasonló időszakában 8 halálos balesetben 11 ember vesztette életét. Ehhez képest idén a húsvéti hosszú hétvégén egy ember halt meg közúti balesetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.