Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:00, csütörtök | Helyi

I. Püspökmajori Piknik

I. Püspökmajori Piknik

Együtt lenni, egymást megismerni, közös ügyeket megbeszélni - erről szólt az I. Püspökmajori Piknik, amely több vendég szerint hiánypótló találkozási lehetőségnek is nevezhető.

A jó hangulatban telt, zenés-beszélgetős találkozásra Balla Kamilla hívta meg a körzet lakóit szeptember 8. vasárnap délelőttjére. A rossz idő ellenére is sok lakó élt a lehetőséggel, hogy a Károly utcai fitneszparkban találkozhasson egymással.

A körzet több területéről is érkeztek vendégek, akik külön örültek annak, hogy Verseghi-Nagy Miklós polgármesterrel is kötetlenül beszélgethettek a város életéről. Kiváló alkalom nyílt arra, hogy Lászlóteleptől kezdve Alsó-Izbégen át Püspökmajorig minden városrész kérdéseit külön-külön is megvitathassák. A jó hangulatot Kákonyi Róza dalai alapozták meg, akit sokan megismertek az országban a 3. Könnyűzenei Tehetségkutatón történt bemutatkozása óta.

„Bár az utcafórumokon már hozzászokhattak Szentendre-szerte, hogy személyesen, a saját városrészükben beszélhetik meg a párbeszédre mindig nyitott polgármesterrel a körzetük gondjait, de ez valóban inkább egy baráti hangulatú piknik volt, mintsem csak a gondok megbeszélése” – meséli az összejövetel háziasszonya, Balla Kamilla. – „Jól esett ennyire közvetlen módon beszélgetni az itt élőkkel arról, hogy milyen, már megvalósult fejlesztéseknek örültek, s mit szeretnének a jövőben látni. Úgy, mint például a Károly utcai fitneszpark fejlesztését, amelyről mindenki azt mondta: azt csakis közösségi akarat és tervezés mentén lehet megvalósítani.”

Sokan kérdezték Kamillától, hogy miért indul az önkormányzati választáson. Kamillának jól esett, hogy megértették: lévén hogy egész életében Szentendrén élt, tanulmányait az Izbégi Általános Iskolában kezdte, majd érettségit a Móricz Zsigmond Gimnáziumban tett le úgy érzi, mindent Szentendrének köszönhet. Régóta aktív tagja a város közösségének, ezért nem tudott nemet mondani, amikor polgármester úr megkereste és felkérte őt az indulásra.

„Örömmel vállaltam, hogy tehessek azért, hogy a lehető legtöbbet adhassam vissza a közösségnek, amelyhez tartozom. Közösen az itt élőkkel szeretnék új lendületet adni a környék fejlődésének. Két éve folyamatosan járom Verseghi-Nagy Miklóssal az utcafórumokat, így tisztában vagyok a lakosok kéréseivel” – mondja Kamilla.

A háziasszony nagy örömére a vendégek közül sokan megjegyezték: jó volna, ha máskor is tartanának hasonló közösségi találkozót a városrészben, mert hiányolják az emberek közötti közelséget. Erre lesz majd jó folytatás jövőre a II. Püspökmajori Piknik!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 08:32, szombat | Belföld

Eloltották a hajdúböszörményi faipari épületben keletkezett tüzet

Eloltották a tűzoltók a hajdúböszörményi faipari épületben péntek reggel keletkezett tüzet, a lángokban senki nem sérült meg

2020. Augusztus 08. 08:12, szombat | Életmód

Elhanyagolható hatása van a kijárási korlátozásoknak a globális hőmérsékletre

Kevés hatással van a klímaváltozásra a légszennyezés csökkenése és az üvegházhatású gázok kibocsátásnak drámai visszaesése,

2020. Augusztus 08. 07:14, szombat | Belföld

Több mint 80 százalékkal maradt el júliusban a tavalyitól a ferihegyi repülőtér utasforgalma

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér utasforgalma több mint 80 százalékkal maradt el júliusban az egy évvel korábbitól, ugyanakkor az előző hónaphoz viszonyítva már háromszor annyian repültek.

2020. Augusztus 08. 06:11, szombat | Kék hírek

Vasvillával és baltával okozott sérüléseket szomszédjának egy férfi

Letartóztattak egy férfit, aki vasvillával és baltával támadt szomszédjára, a bántalmazott nő több sérülést szenvedett - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.