Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:00, csütörtök | Helyi

I. Püspökmajori Piknik

I. Püspökmajori Piknik

Együtt lenni, egymást megismerni, közös ügyeket megbeszélni - erről szólt az I. Püspökmajori Piknik, amely több vendég szerint hiánypótló találkozási lehetőségnek is nevezhető.

A jó hangulatban telt, zenés-beszélgetős találkozásra Balla Kamilla hívta meg a körzet lakóit szeptember 8. vasárnap délelőttjére. A rossz idő ellenére is sok lakó élt a lehetőséggel, hogy a Károly utcai fitneszparkban találkozhasson egymással.

A körzet több területéről is érkeztek vendégek, akik külön örültek annak, hogy Verseghi-Nagy Miklós polgármesterrel is kötetlenül beszélgethettek a város életéről. Kiváló alkalom nyílt arra, hogy Lászlóteleptől kezdve Alsó-Izbégen át Püspökmajorig minden városrész kérdéseit külön-külön is megvitathassák. A jó hangulatot Kákonyi Róza dalai alapozták meg, akit sokan megismertek az országban a 3. Könnyűzenei Tehetségkutatón történt bemutatkozása óta.

„Bár az utcafórumokon már hozzászokhattak Szentendre-szerte, hogy személyesen, a saját városrészükben beszélhetik meg a párbeszédre mindig nyitott polgármesterrel a körzetük gondjait, de ez valóban inkább egy baráti hangulatú piknik volt, mintsem csak a gondok megbeszélése” – meséli az összejövetel háziasszonya, Balla Kamilla. – „Jól esett ennyire közvetlen módon beszélgetni az itt élőkkel arról, hogy milyen, már megvalósult fejlesztéseknek örültek, s mit szeretnének a jövőben látni. Úgy, mint például a Károly utcai fitneszpark fejlesztését, amelyről mindenki azt mondta: azt csakis közösségi akarat és tervezés mentén lehet megvalósítani.”

Sokan kérdezték Kamillától, hogy miért indul az önkormányzati választáson. Kamillának jól esett, hogy megértették: lévén hogy egész életében Szentendrén élt, tanulmányait az Izbégi Általános Iskolában kezdte, majd érettségit a Móricz Zsigmond Gimnáziumban tett le úgy érzi, mindent Szentendrének köszönhet. Régóta aktív tagja a város közösségének, ezért nem tudott nemet mondani, amikor polgármester úr megkereste és felkérte őt az indulásra.

„Örömmel vállaltam, hogy tehessek azért, hogy a lehető legtöbbet adhassam vissza a közösségnek, amelyhez tartozom. Közösen az itt élőkkel szeretnék új lendületet adni a környék fejlődésének. Két éve folyamatosan járom Verseghi-Nagy Miklóssal az utcafórumokat, így tisztában vagyok a lakosok kéréseivel” – mondja Kamilla.

A háziasszony nagy örömére a vendégek közül sokan megjegyezték: jó volna, ha máskor is tartanának hasonló közösségi találkozót a városrészben, mert hiányolják az emberek közötti közelséget. Erre lesz majd jó folytatás jövőre a II. Püspökmajori Piknik!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 11:57, vasárnap | Helyi

Egyszerre öt esküvőt tartottak Szentendrén

Az év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon - mondta Novák Katalin Szentendrén, ahol a NOE őszi találkozója keretében öt fiatal pár kötött házasságot.

2019. Szeptember 14. 12:03, szombat | Helyi

Szentendrei művészeti ajándékot adtak át Ferenc pápának

A pápai audiencián Vajda Lajos művének nyomatát adta át Gulyás Gábor, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója Ferenc pápának. Másnap magyar művészeti témájú kiállítás nyílt meg a római Magyar Akadémia épületében.

2019. Szeptember 14. 10:37, szombat | Helyi

Szentendrei zarándokcsoport találkozott Ferenc pápával

A Szent Péter teret megtöltő több tízezer hívő között részt vett a kihallgatáson egy 25 fős szentendrei zarándokcsoport, amelynek vezetői a katekézis végén személyesen is találkozhattak a pápával.

2019. Szeptember 14. 00:00, szombat | Helyi

Öt pár házasodik össze a NOE jóvoltából

Öt pár házasodik össze a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) 31. Őszi találkozóján szombaton a Szentendrei Skanzenben – közölte az egyesület elnöke kedden az M1-en.