Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Május 03. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Icomos-díjat kapott a visegrádi városközponti beruházás

Icomos-díjat kapott a visegrádi városközponti beruházás

Az UNESCO műemlékvédelmi világszervezetének magyar bizottsága ICOMOS-díjjal ismerte el a visegrádi városközpont-beruházást.

A grémium a Városháza, az egészségház és a rendezvénytér kialakításánál a régi értékek és a kortárs építészet településléptékű összhangját díjazta.

A párizsi székhelyű ICOMOS egy 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet, amely meghatározó szerepet tölt be a világ műemlékvédelmében. Az általuk kidolgozott irányelveket a legtöbb ország átülteti saját műemlékvédelmi gyakorlatába. A nemzetközi fórumon is tevékenyen dolgozó tagok saját országukban nemzeti bizottságokat alkotnak. Feladatuk a nemzetközi és hazai műemlékvédelmi elvek összhangjának megteremtése.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága 2006-ban határozta el, hogy évente diplomával jutalmazza az általa legkiválóbbnak ítélt, három évnél nem régebben befejezett műemléki helyreállításokat. Idén Visegrád mellett a Budapest-Újszász vasútvonal épületei, Majkon az egykori kamalduli remeteség konventépülete, illetve Sopronban a Várkerület rehabilitáció és Várfal-sétány kialakítása kapott díjat. A kitüntetést, minden évben a Nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából, április 18-án adják át.

Fotó: Danubia Televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt