Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 06. 13:53, péntek | PR

Idén is a Liszt Ferenc Repülőtér a legjobb a régióban

Idén is a Liszt Ferenc Repülőtér a legjobb a régióban

A Budapesti repülőtér évek óta benne van a világ első 100 reptere között, a ranglistát jelenleg a Singapore Changi Repülőtér vezeti.

Érdekes viszont, hogy az első öt helyen nem szerepel sem európai, sem amerikai légikikötő.

A Skytrax World Airport Awards a legnagyobb utaselégedettségi felmérés, mely a világ 550 repterére terjed ki. A reptéri szolgáltatásokat ellenőrzik az indulás első pillanatától kezdve, az érkezés utolsó momentumáig, több területen is. Az utasokat több témakörben is megkérdezik világszerte, 13 millió kérdőív került kitöltésre, a válaszokat összesítették és a ranglisták ezek alapján készültek. A kérdések kiterjednek a reptéren történő vásárlásra, étkezésre, tisztaságra, a személyzetre, csomagkezelésre és a reptéri hotelekre.

A kelet-európai régió repterei

A Liszt Ferenc Repülőtér lett az első, már hatodik alkalommal a régióban, ráadásul zsinórban, ami most fordult elő először. A világ repterei között pedig a 90. Jelenleg is fejlesztik a hazai légikikötőt, új terminál épül a fapados járatok utasai számára. Az új szárny építése a tervek szerint még idén befejeződik.

Ferihegyen az infrastruktúra a parkolást nézve is kiváló. Öt parkoló közel ötezer hellyel várja a reptérre érkezőket, ahol a parkolás díjköteles, de várakozásra, rövidtávú és hosszútávú parkolásra is van lehetőség. Érdemes a ferihegyi parkolás díjtáblázatot átböngészni, ahol minden parkoló költségeiről tájékozódhatunk. Arra is van lehetőség, ha több napra szeretnénk elutazni, hogy a parkolásért napidíjat fizessünk, ilyenkor minden megkezdett nap költsége kerül felszámolásra. A ferihegyi parkolási díj igen jutányos, ha a kényelmet és biztonságot vesszük figyelembe.



A ranglista élén

Az összesített rangsorban az első 10 helyből hat helyen ázsiai légikikötő áll, de több témakörben is igen előkelő pozíciót értek el ezek az országok. A legtisztább Tokyo reptere lett, a londoni Heathrow légikikötőben tudtak a legjobban vásárolni az utasok és a legkedvesebb személyzet kategóriát Szöul Incheon reptere nyerte. A reptéri étkezés kategóriában az első három helyre csak ázsiai országok kerültek szintén, európai helyszínek csak a 8. helytől futottak be. Viszont a terminálok rangsorában két kontinensbéli terminál, a londoni és a müncheni került dobogós helyre.

Az elmúlt húsz évben a repterek forgalma hússzorosára nőtt, ami hazánkra is igaz. A budapesti terminálban idén októberben majdnem másfél millió utas fordult meg, mely majdnem 10%-os növekedés az előző évhez ezen időszakához képest, de éves szinten is hasonló emelkedésre számítanak. A nagyszámú utazóközönség igényeit igyekeznek mindenhol kielégíteni, hogy az utazás minden perce kellemes, kényelmes és biztonságos legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.