Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 10. 18:39, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

Európa időjárásában továbbra is döntően a ciklonális hatások a meghatározóak. A szárazföldet egy frontrendszer szeli ketté; Dél-Skandináviától Fehéroroszországon, a Kárpátokon át egészen a Földközi-tenger középső medencéjéig húzódó frontálzónától keletre még meleg levegő áramlik délnyugat felől északkelet felé. Hatására a Balkán-félszigeten, Ukrajna keleti felén délutánra többnyire 16 és 23 fok közé melegszik fel a levegő. Ugyanakkor a fronttól északra, északnyugatra nemcsak erősen felhős, de hűvös is az idő; Nyugat-Európa nagy részén 7 és 13 fok közötti hőmérséklet a jellemző, a Skandináv-félszigeten a hőmérséklet pedig nagy területen nem emelkedik 5 fok fölé. Hétfő estig a Kárpát-medence nyugati felén is egyre inkább a hidegebb levegő hatása érvényesül; a medencétől délre megerősödő mediterrán ciklon áramlási rendszerében nedves, a nyugati területekre több fokkal hűvösebb levegő érkezik.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
-------------------------------------------------

Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Estétől a Dunántúlon egyre többfelé várható eső. Hétfőn erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, legfeljebb északkeleten lehet helyenként vékonyabb a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sokfelé várható eső, a Dunántúlon helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A Tiszántúlon, északkeleten kevesebb helyen eshet, ott záporok alakulnak ki. Éjszaka a Nyugat-Dunántúlon, hétfőn a Dunántúl mellett északkeleten is viharossá fokozódik az északi szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 7 és 13 fok között valószínű, de keleten helyenként enyhébb idő várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.