Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 13. 15:59, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Izlandtól nyugatra ciklon örvénylik, amelyhez tartozó frontrendszer alakítja Nyugat-Európa időjárását. Arrafelé erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, záporeső. A Kelet-európai-síkság fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, emiatt abban a térségben nagy területen sok a felhő, és a csapadék. A délebbi tájakon eső, északabbra havazás fordul elő. A két rendszer között a Skandináv-félszigettől a Kárpát-medencén át egészen Dél-Európáig magasnyomású zóna található. Területén általában változóan felhős az ég, helyenként azonban tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Kontinensünk nagy részén továbbra is több fokkal enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 18 fok között változik. A Skandináv-félszigeten azonban hideg van, ott napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, sőt nagy területen mindössze -10, -18 fokot mérnek.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől egyre enyhébb, nedvesebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Hétfőn eleinte kevés felhőre, többnyire napos időre számíthatunk, majd késő délutántól nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de reggelig számottevő csapadék nem valószínű. Kedden a Dunántúlon és északon többnyire erősen felhős lesz az ég, keleten, délkeleten kezdetben még több-kevesebb napsütés is lehet, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Nyugaton és északon néhol kisebb eső kialakulhat. Reggelig általában mérsékelt marad a légmozgás, kedden helyenként megélénkül a délkeleti szél. Éjszaka foltokban köd képződhet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 11 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.