Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 26. 09:18, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Időközi választások: „nyert a Fidesz, de csökken a támogatottsága”

Időközi választások: „nyert a Fidesz, de csökken a támogatottsága”

Szentendrén és Dunakeszin is a fideszes képviselőjelöltek nyerték a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást. Ezzel együtt az ellenzék szerint látszik, hogy csökken a kormánypárt támogatottsága.

Szentendrén 33 százalékos részvétel mellett 40 százalékos eredménnyel nyert a Fidesz-KDNP jelöltje az MSZP-s előtt, míg Dunakeszin 37 százalékos részvétel mellett egyértelmű Fidesz siker született, hiszen a másodikként záró Együtt 2014 jelöltje a szocialista indulóéval együtt összesítve sem szerzett annyi voksot, mint a kormánypárti jelölt.

Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a választók nem fordultak el a Fidesztől, addig az ellenzék véleménye, hogy egyre kisebb a kormánypárt támogatóinak tábora.

Az Együtt 2014 – PM választási szövetség az eredményekből kiderül, hogy egyre csökken a kormány támogatottsága. Mint Jávor Benedek kifejtette, a 2014-es választásokat majd a most bizonytalan szavazók döntik el, ezért szerinte bizakodásra ad okot a Dunakeszi választás.

Az Együtt 2014-PM társelnöke hozzátette, hogy szerinte a magyar társadalomban komoly igény van arra a politizálása, arra a politikai tartalomra, amit ez a szövetség kínál, és azt látják, hogy a dunakeszi választáson sok bizonytalan, a választásokon korábban részt nem vevő választópolgár is elment az urnákhoz és leadta a szavazatát a közös jelöltre.

A szocialisták szerint pedig az időközi választás eredménye azt mutatja, hogy mindenképpen össze kell fogniuk az ellenzéki pártoknak. Az MSZP véleménye ezen túlmenően, hogy a hétvégi eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma