Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 05. 17:51, csütörtök | Helyi
Forrás: origo.hu, pestisracok.hu

Időközi választások Szentendrén

Időközi választások Szentendrén

Elég izgalmasan alakul az időközi önkormányzati képviselő-választás városunkban január 15-én Alsó-Pismány és Sztaravoda környékén, amit Tolonics Gyula önkormányzati képviselő sajnálatos halála miatt volt szükséges kiírni.

A jelöltállítás határideje december 12-én járt le. Az előzetes várakozásokkal ellentétben sem a Jobbik, sem az MSZP pártjai nem állítottak jelöltet. Az Origo.hu szerint azért nem, mert az ellenzéki pártok egy országos politikai kísérlet terepének szemelték ki Szentendrét és a január 15-ei választást. A Jobbik és a szocialisták a Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) egyesület jelöltjét támogatják, hogy teszteljék, milyen a fogadtatása egy látszólag civil jelölt mögé bújt Jobbik-MSZP összefogásnak.
A sajtóhírek szerint a helyi MSZP és Jobbik szervezet is kívánt indítani önálló jelöltet az időközi választáson, de az országos pártközpontból végül ezt megtiltották nekik.

„Ezt most kihagyjuk”

Holló István, a Jobbik szentendrei önkormányzati képviselője ugyanakkor a Híradónak azt mondta: a pártvezetés meggyőzte őket arról, hogy ne legyen jobbikos kihívója az említett civil jelöltnek.

"A helyi vezetésben volt egy kérdésfelvetés, hogy induljunk, ne induljunk, ezt sokáig nem tudtuk egyértelműen eldönteni. Megkérdeztük a párt vezetését és az érveiket, indokaikat elfogadva és a helyi többség szavát elfogadva döntöttünk úgy, hogy akkor ezt most kihagyjuk – mesélte a hirado.hu-nak, hozzátéve, hogy ha rajta múlt volna, indított volna jobbikos jelöltet"

Különvélemény nem engedélyezett?

Lontai Tamás, az MSZP választókerületi elnöke szintén arról beszélt a PestiSrácok.hu internetes portálnak, hogy “bombabiztos” helyi jelöltjük volt, mégis meggyőzték őt arról párttársai, hogy ne indítsanak senkit a körzetben. Lontai különvéleményt is megfogalmazott a kérdésben, azonban mégis a civilek támogatása mellett tették le a voksukat a szentendrei szocialisták is.

Így most ők is a pártállami időben Moszkvában diplomataként végzett Helyes Imrét(aki pártállami időszakban diplomataként is dolgozott) fogják támogatni.

"Sajnálatosnak tartom, hogy Szentendrét az ellenzék pártjai nagypolitikai boszorkánykonyhának tekintik. Sajnálatosnak tartom, hogy az egykor szebb napokat látott civil szervezet kulcsszerepet vállal egy ilyen kétséges politikai sakkjátszmában."- mondta az ügy kapcsán Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.