Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 28. 07:44, kedd | Helyi
Forrás: lvp/PMRFK

Idős asszonyt vert, majd kirabolt Dunabogdányban – hamar elfogták

Idős asszonyt vert, majd kirabolt Dunabogdányban – hamar elfogták

Rövid időn belül elfogták a szentendrei rendőrök az a gyanúsítottat, aki a minap Dunabogdányban egy idős nénit bántalmazott és rabolt ki.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Mihály 33 éves dunabogdányi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi október 25-én 16 óra körüli időben bement egy Dunabogdányban lévő családi házba és az ott élő idős asszonyt többször megütötte, majd az értékeit követelte tőle. A sértett a fenyegetés hatására átadta a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel együtt. Ezt követően a 33 éves gyanúsított a helyszínről elmenekült.

Az idős nő a bántalmazás következtében orvosi ellátást igénylő sérülést szenvedett.

A szentendrei rendőrök az adatgyűjtés és a tanúkihallgatás eredményeként azonosították a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Mihályt. A nyomozók október 25-én az esti órákban megjelentek a férfi házánál. A gyanúsított ekkor a szomszédos ingatlanban tartózkodott, azonban amikor meglátta a rendőröket kiugrott az ablakon és elmenekült. A rendőrök a 33 éves férfit elfogták és a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították. A házkutatás és a ruházatátvizsgálás során megtalálták azt a zsebkést és tapétavágó kést, mellyel B. Mihály a nénit megfenyegette. Előkerült az eltulajdonított pénz egy része is.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Ellene a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.