Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 19. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Idősek karácsonya a Városházán

Idősek karácsonya a Városházán

Közös karácsonyi ünneplésre hívta az önkormányzat a nyugdíjasklubok és civil szervezetek tagjait a szentendrei Városházára.

A rendezvényen a város nevében Petricskó Zoltán alpolgármester fogadta a vendégeket.

Petricskó Zoltán alpolgármester kezdeményezésére Szentendre Város Önkormányzata december 15-én a Városházán köszöntötte a szentendrei nyugdíjas klubok és nyugdíjas civil egyesületek tagjait, akik részére ünnepi műsorral és fogadással egybekötött karácsonyi ünnepséget rendezett az önkormányzat.

A megjelenteket köszöntő alpolgármester beszédében kiemelte: fontosnak tartja, hogy a karácsonyi időszakban a város közösen is ünnepeljen az idősekkel, akik tapasztalataikkal és a fiatalabb korosztályoknak nyújtott segítségükkel nélkülözhetetlen tagjai a társadalomnak.

“Úgy gondolom, hogy az életük delén túl járók nélkülözhetetlen értékeket hordoznak a mindenkori társadalom, így korunk társadalma számára is. Olyan szakmai és élettapasztalatokkal rendelkeznek, melyeket nem pótolhat sem az ifjúság lendülete, sem kreativitása. Szeretném, ha tudnák és éreznék, hogy mi értékeljük és megbecsüljük ezt a tudást és tapasztalatot, igényt tartunk az Önök segítségére és aktív közreműködésére akkor is, amikor már nem kell minden nap egy munkahelyen megjelenniük” – fogalmazott Petricskó Zoltán.

Az alpolgármester az egész városvezetés és minden ifjabb korosztály nevében köszönetet mondott az időseknek mindazért, amivel a fiatalabbak útját egyengetik a háttérből. Megköszönte “a támogatást és szeretetet; a finom falatokat, melyekkel hazavárják a gyerekeket; a kis nyugdíjból is jó szívvel biztosított zsebpénz-kiegészítést az unokáknak; a háztartásokban és gyerekfelügyeletben nyújtott önzetlen segítséget. Köszönjük, hogy szakmai tanácsuk is mindig van a segítségkérők számára; köszönjük, hogy az idősklubok programjain és a városi rendezvényeken keresztül közösségünk aktív tagjai maradnak”.

Az idősek karácsonya Ferenc Nagy Júlia balett-táncos, Négyessy Katalin gordonkaművész, Lőte Attila színművész, a Szent András Katolikus Általános Iskola 3.a és 8.a osztályos tanulói, valamint a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjainak ünnepi műsorával folytatódott, majd fogadáson látták vendégül a megjelenteket. Petricskó Zoltán alpolgármester a nyugdíjasklubok karácsonyi ünnepségeihez is hozzájárult: minden klubnak 10-10 kg szaloncukrot adományozott.

Fotó: Szentendre Önkormányzata

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.