Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2022. Április 30. 09:51, szombat | PR
Forrás: (x)

Így válassz megfelelő összecsukható padlás létrát!

Így válassz megfelelő összecsukható padlás létrát!

A padlástérbe jutáshoz nem minden esetben megoldható egy fix lépcső beépítése, de sokszor még akár egy állandó létra használata is problémát jelenthet a helyszűke miatt.

Vannak összecsukható padlás létrák is, de tudni kell, melyik változatot válasszuk.
A térkihasználás érdekében sok háznál tároló funkcióval beépítésre kerülnek a padlásterek. Ha ezeket a tereket nem használjuk állandó jelleggel, akkor érdemes lehet olyan feljutási megoldást választani, ami nincs mindig útban. Erre lehet jó válasz egy összecsukható padlás létra használata.

Ne féljünk az összecsukható padlás létra használatától!

Vannak, akik attól tartanak, hogy az összecsukható padlás létrák nem elég biztonságosak, vagy nem bírnak el megfelelő súlyt ahhoz, hogy a család nehezebb tagjai is bátran használhassák. Bár törékeny szerkezetnek tűnhetnek, ezek a padláslétrák mégis általában 150 kilót bírnak fokonként, de van olyan kivitel, ami 250 kilót is kibír, ezért valójában rendkívül erős konstrukciók, amit bátran terhelhetünk.

Hogyan válasszunk megfelelő padlás létrát?

Az összecsukható padlás létrák alapvetően három csoportba tartoznak. Az első, a háromrészes padlás létra, ami a padlásfeljárót lezáró lépcsőfedélre záródik vissza. Ezek talán a legpraktikusabbak, mert árban ezek a legelérhetőbbek és a tetőtérben nincs szükség plusz helyre, hogy a padlás létra csukott állapotban is elférjen, így akár közvetlenül a tető mellé is helyezhetőek. Hátránya, hogy a két illesztési pont miatt ezek valamivel gyengébb konstrukciók, mint a többi padlás létra fajta.

A második fajta a kétrészből álló, padlástérbe csúszó létra. Itt már szükség van némi helyre a padlástérben, mert a padlás létra csukott állapotban túlcsúszik a lépcsőfedélen. Kárpótlásul szintén jó árban elérhető padlás létráról van szó, ami erősebb, mint a három részben csukható társa.

Az utolsó padlás létra fajta pedig az ollós kivitel. Ez szintén a lépcsőfedélre záródik, így rendkívül kis helyen is elfér. Mivel fémből készül, erősebb, mint az általában fából készülő két és három részes társai, viszont ennek megfelelően az ára is valamivel magasabb.

Vannak emellett teleszkópos padlás létrák is, amiket viszont nem lehet fixen beépíteni, így kevésbé biztonságosak. Emellett viszonylag drágák is, ugyanakkor egészen kis helyen is elférnek.

Érdemes inkább egy fixen beépített, összecsukható padlás létrát választani, mert minden igényt kielégítenek és jóval biztonságosabbak, mint egy sima létra használata.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 17. 08:00, péntek | PR

NATO kompatibilis a Jánosik Kft

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél.

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 13. 08:51, péntek | PR

Töretlenül nőnek az ingatlan árak Szentendrén 2022-ben is

2021-ben és 2022 elején is a gyors ingatlan áremelkedés jellemezte Magyarországot. A gyors áremelkedés kiemelkedően volt érezhető Budapesten és az agglomerációjában és Debrecenben.