Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 24. 13:45, péntek | PR

Így varázsolhatod otthonná a lakásodat vászonképekkel

Így varázsolhatod otthonná a lakásodat vászonképekkel

Megtalálni az igazi lakást nem azt jelenti, hogy kész van a nagybetűs Otthon is. Gyakran az ember heteken –

- hónapokon keresztül gondosan válogatja a bútorokat, a színeket és a kiegészítőket, de a gyönyörű holmik egységéből mégsem árad otthonos légkör.

Ahhoz, hogy igazán magunkénak érezhessük a lakóterünket, meg kell tölteni azt személyes tárgyakkal. A vászonképből készíthető fotófalak például remek megoldást jelentenek, hiszen ezek igazán egyedivé, otthonossá varázsolják a kuckónkat. Íme, néhány alternatíva.

Modern hatású és stílusos megoldás sok kisebb-nagyobb képpel borítani egy-egy falfelületet. Ezeket elhelyezhetjük akár egy kisebb falrészen, de akár egész nagy kiterjedésben is gondolkodhatunk, hiszen ez is mutatós és így rengeteg vászonfotót tehetünk ki szeretteinkről. Ezek a képekkel dekorált falfelületek azért népszerű megoldások, mert rengeteg kreativitást lehet vinni a kialakításba. Az elrendezéstől függően különböző hatásokat lehet elérni, és mindenki a személyiségének megfelelően alakíthatja a dekorációt, amely lehet minimalista, mérnöki pontossággal megtervezett összeállítás, vagy bohém hatású egyveleg. A méreteket és a formákat tetszés szerint lehet variálni, de alapvetően érdemes kisebb képekben gondolkozni, például 25x25 cm vagy 30x20 cm-es méretben. Aki a rendezettséget szereti, az megtervezheti, a képek pontos méretét, helyét és távolságát. A precíz, rendszerető típusok alkothatnak zárt, szabályos geometriai formákat. A lázadóbb, művésziesebb hatásokat kedvelők számára szimpatikusabb alternatíva lehet a látszólag rendszertelenül falra helyezett fotók sokasága. Ebben az esetben lehetnek a képek különböző méretűek, és a köztük lévő távolságokat is játékosan variálhatjuk. Kerülhetnek egymás mellé fekete-fehér és színes képek össze-vissza, és csak fokozhatjuk a hatást, ha nem egy vonalban végződnek a szélek.
A fantáziánknak a témaválasztást illetően sem kell határt szabnunk, a családi portrék közé kerülhetnek közös emléket idéző helyszínekről, tárgyakról, eseményekről készült vászonképek is. Ízlésünk függvényében választhatunk színes vagy fekete-fehér fotókat. Egy élénk színű, például piros vagy narancssárga színű falon igazán jól mutat a szépen elrendezett monokróm vászonfotók kavalkádja, míg egy fehér vagy halványszínű festés akár egy vagányabb, nagyon színes és kreatívabb elrendezést is elbír.

Akármelyik megoldást választjuk a végeredmény mindenképpen személyes, hangulatos és kedves lesz. Nagyon elegáns megoldás, ha a kiválasztott fotókat valódi vászonra nyomtatjuk, és vakrámára feszítjük. A vászonképfalak kialakításával és megvalósításával kapcsolatosan a bátran lehet kérdezni a VászonképSzalon munkatársaitól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat