Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Augusztus 06. 07:11, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - a fővárosban is áldatlan állapotok uralkodnak

Illegális bevándorlás - a fővárosban is áldatlan állapotok uralkodnak

Áldatlan állapotok alakultak ki a fővárosban is a tömeges bevándorlás miatt; sem a kormány, sem a főváros vezetői nem akarják, hogy a migránsok Budapest közterein éljenek, ez indokolta a tranzitterületek kialakítását.

Mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában szerdán.
Szavai szerint az illegális migránsok nem tartják be a rájuk vonatkozó szabályokat; Budapest közterületein olyanok vannak, akiknek valamelyik befogadóállomáson lenne a helyük. Közbiztonsági, közegészségügyi kockázatot jelent ez a helyzet, ezek fenntarthatatlan állapotok - jelentette ki.

Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy az Európai Bizottság a nagy migrációs nyomás miatt 8,5 millió eurós segítséget ígért Magyarországnak. Hozzátette: a pénz még nem érkezett meg, de biztos abban, hogy az ígéretet betartják.

A Sormásra és Martonfára tervezett ideiglenes befogadóállomásokkal kapcsolatban azt mondta: nehéz döntés volt az átmeneti állomások területének kijelölése, nehéz lenne olyan települést találni az országban, ahol bárki örömmel fogadna egy ilyen létesítményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során