Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 06. 11:27, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

IMF/EU-tárgyalások - MSZP: Orbán fejezze be a megszorító politikát!

IMF/EU-tárgyalások - MSZP: Orbán fejezze be a megszorító politikát!

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "fejezze be a hazudozást és az országot nyomorba döntő, megszorító politikáját" - közölte az ellenzéki párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt: tájékoztatást kaptak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) követeléseiről a kormánypárti képviselők szerdán a sárvári frakcióülésen.

A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentés, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.
Török Zsolt szerint Orbán Viktor "sárvári listájában" egyértelművé tette, milyen további megszorításokra készül. "Ezek okaként álságos módon nem saját, tragikus gazdaságpolitikáját, hanem az IMF-fel való megállapodást jelölte meg" - tette hozzá.
Az MSZP szóvivője úgy vélekedett, az egykulcsos adórendszer, a fölösleges luxusköltekezések, a meggondolatlan cégvásárlások nem csak az ország teljes gazdaságát sodorták veszélybe, de megnehezítették minden ember életét, sokakat pedig éhezésbe, a teljes nélkülözésbe taszítottak.
A miniszterelnök adjon határozott, egyértelmű választ arra, hogy a kormány miért folytatja a tárgyalásokat az IMF-fel, ha a nemzetközi szervezet szerinte ennyire elfogadhatatlan feltételeket támasztott - zárta közleményét a szocialisták szóvivője.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során