Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Május 23. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Indul a szezon – tömeg az utakon – fokozott rendőri jelenlét

Indul a szezon – tömeg az utakon – fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén a megszokottnál nagyobb forgalomra számíthatunk a megye útjain, ezért a rendőrség fokozottabb figyelemre inti a közlekedőket.

Az időjárási előrejelzések szerint a hétvégén nyári melegre lehet számítani, mely a szabadba csábítja a lakosságot. A jó időnek köszönhetően a szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani a megye útjain. A rendőrség a közlekedők biztonsága érdekében felhívja a járművezetők és gyalogosok figyelmét a közúti közlekedés szabályainak betartására.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal, a mindenkori forgalomnak megfelelő sebesség mellett közlekedjenek. Tartsanak kellő követési távolságot, előzés során mindig győződjenek meg a manőver biztonságos befejezésének lehetőségéről. A melegben csökkenhet a reakcióidő, lankadhat a járművezetők figyelme, hamarabb kimerülhetnek, ingerültebbé válhatnak. Ilyenkor pihenjenek néhány percet, igyanak sok folyadékot.

A fokozott forgalomra a kapitányságok is felkészültek. A járművezetők a hétvégén a szokásosnál több rendőrrel találkozhatnak a megye főbb útjain. Az egyenruhások folyamatos sebességellenőrzéssel, a szabályszegők kiszűrésével segítik elő a biztonságos és balesetmentes közlekedést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt