Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 18. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Ismeretlen jótevő aranyrudakat küldözget egy cunami által elpusztított japán városnak

Ismeretlen jótevő aranyrudakat küldözget egy cunami által elpusztított japán városnak

Négy darab fél kilogrammos és két darab egy kilogrammos aranyrudat küldött egy ismeretlen jótevő a 2011-es cunami által elpusztított japán Isinomaki város egy múzeumának és egy helyi segélyszervezetnek - jelentette a japán sajtó vasárnap.

A névtelen postai csomagokban érkezett adományok értéke eléri a húszmillió jent (mintegy 45 millió forint). Néhány nappal korábban Isinomaki halpiaca két darab egykilós, szintén postán kézbesített aranyrudat kapott.
A Crédit Suisse svájci bank emblémáját viselő aranyrudakat Nagano városában adták fel, az adakozó kilétéről azonban ennél többet nem tudni. A csomagokon a címzett mellett mindössze a "segély" felirat szerepelt.
A 2011. márciusi, Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengésben és az azt követő szökőárban háromezren vesztették életüket a Japán északkeleti partvidékén található városban.
Az Isinomaki Újjászületése Segélyhálózat elnevezésű szervezet arról is beszámolt, hogy január végén további 280 ezer jent utalt át számlájára egy ismeretlen jótevő.
Az Aszahi Simbun című napilap a "jólelkűség aranylázának" nevezte az eseteket. A kedvezményezett szervezetek azt ígérték, hogy meghálálják az adományozó bizalmát, és arra kérték a feladót: fedje fel kilétét, hogy megmutathassák neki, mire költik adományait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).