Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/ fotó:www.kulturpart.hu

Ismét közös koncerten a szentendrei Kossuth-díjas mester és tanítványa

Ismét közös koncerten a szentendrei Kossuth-díjas mester és tanítványa

A Kossuth-díjas Szvorák Katalin és a Junior Príma díjas Tímár Sára újra közösen koncertezik, a két művész ezúttal azonban Szentendrén áll színpadra július 27-én.

Szvorák Katalin Liszt- és Kossuth-díjas népdalénekes tíz éven át tanította Tímár Sára Junior Príma díjas népdalénekest a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában, majd a Zeneakadémián ismét tanára lett. A két művész pedig a májusi, Hagyományok Házában adott koncertje után most Szentendrén hazai közönség előtt áll színpadra. Szvorák Katalin és Tímár Sára szombaton 19 órakor várja Áthallások címen népzenei-világzenei előadásával a közönséget a Dunaparti Művelődési Ház udvarán.

A koncert váratlan variációkkal, különböző nemzetek alig ismert népdalváltozataival, népzenére épülő improvizációkkal igazi zenei csemegének ígérkezik. Az elhangzó dallam- és szövegpárhuzamok, áthallások, variánsok vándorlása egy kortárs zenei kódexé válik, mert az önfeledt éneklést önfeledt muzsika kíséri.

A koncerten közreműködik: Borbély Mihály - fúvós hangszerek; P. Szabó Dániel - cimbalom; Havasréti Pál - bőgő, dob, gardon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.